“Gelecek-Geçirmez” Akbank Sanat'ta - ArtDog Istanbul
Yusuf Özcan,Bridging the Gap, 2022

“Gelecek-Geçirmez” Akbank Sanat’ta

Genç sanatçılara destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat 
iş birliğiyle düzenlenen Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi açıldı. Sergi, 31 Temmuz'a kadar Akbank Sanat binasında olacak.

Çağdaş sanat alanındaki gelişmeleri desteklemek ve genç sanatçılara  destek olmak amacıyla Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen “Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü Sergisi” açıldı.  31 Temmuz’a kadar açık olan sergi, Akbank Sanat binasında ziyaret edilebilir. 42 yıldır aralıksız düzenlenen serginin bu yıl küratörlüğünü Aslı Seven üstlendi.

Serenay Gülyağcı, Eko-nserve / Cilantro I Eco-nserve / Cilantro, 2022

“Gelecek-Geçirmez” temalı  Akbank 42. Günümüz Sanatçıları Ödülü sergisinde, günümüz toplumsal hayatın sağlıktan finansa, kurumsal iletişimden iklim değişikliğine uzanan tüm alanlarında geleceği kontrol altına alma pratiklerini ve öznel yorumlarını katarak farklı tekniklerle hayata geçiren genç sanatçıların eserleri yer alıyor. Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirilmelerle bu yıl 22 sanatçının eserleri, Beyoğlu’ndaki Akbank Sanat binasında sergilenmeye başlandı. Genç sanatçıların, sanat profesyonelleriyle buluşmasını sağlayan sergi, Aslı Seven’in küratörlüğünde 31 Temmuz’a kadar Akbank Sanat’ta ziyarete açık olacak.

Sıla Sevcan Örün, Revive I Revive, 2024, Dijital/3D/Motion

Sergide Yer Alan Sanatçılar:

Büşra Aydagün, Hamide Çelik, Beyza Durhan, Nejbir Erkol, Seda Gecü, Ekin Göre, Güler Güçlü, Serenay Gülyağcı, Kıvılcım S. Güngörün, Akın Güreş, Tekin Karakuş, Ekin Keser, Ecem Dilan Köse, Sıla Sevcan Örün, Nazan Özaras, Yusuf Özcan, Anı Ekin Özdemir, Baran Efe Öztürk, Edanur Sabuncu, Berk Şenol, Can Yıldırım, Damla Yücebaş

Aslı Seven Hakkında

İstanbul ve Paris arasında yaşayan bağımsız bir küratör ve yazardır. Araştırmalarında ve projelerinde sanat ile altyapı ve arazi ilişkisine ve performatif belgelere odaklanır; saha araştırması, eleştirel kurmaca ve kolektif üretim yöntemlerini benimser. 2024 yılında Tayvan’da düzenlenecek olan 9. Asya Sanat Bienali’nin küratöryal ekibinde yer alıyor. 2020’de Centre National des Arts Plastiques (CNAP) bursu ile Paris’te Cité Internationale des Arts’da misafir küratör programına katıldı. 2014’ten bu yana Türkiye’de Odunpazarı Modern Müze, Arter, IKSV, Protocinema, The Pill, Pi Artworks, Galerist ve Bilsart ile, Fransa’da  CNAC Magasin, Grenoble ; thankyouforcoming, Nice ve La Box Bourges ile küratöryal işbirlikleri oldu. 2018’den bu yana Sotheby’s Institute of Art, Londra; Arter Araştırma Programı, Istanbul; ENSA Bourges ve MOCO Montpellier gibi kurumlarda sanatsal araştırma odaklı atölyeler yürüttü ve ziyaretçi öğretim üyesi olarak dersler verdi. Fransa’da ENSA Bourges ve EESI Poitiers-Angouleme’den Sanatsal Araştırma doktorası (2019) ve Université Paris 1 – Sorbonne’dan Siyaset Bilimi araştırma yüksek lisans diploması sahibi. Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği (AICA), C-E-A (Fransız küratörler birliği) ve Independent Curators International (ICI) üyesi.

Previous Story

Sıradan Sevdalar, Sıradışı Ressam

Next Story

Öğrencilerin “Göz”ünden

0 0,00