Futbol ve Sanat: Devrim Erbil X Fenerbahçe - ArtDog Istanbul
Devrim Erbil, Fenerbahçe ve İstanbul

Futbol ve Sanat: Devrim Erbil X Fenerbahçe

Devrim Erbil’in Fenerbahçe için özel olarak hazırladığı eserlerden oluşan “Bir Renk. Bir Tutku. Bir Efsane” koleksiyonu, 1907 Art kapsamında tanıtıldı.

/

Fenerbahçe, sanatla futbolu birleştirdi. 1907 Fenerbahçe Derneği’nin yarattığı 1907 Art’ın ilk projesi olarak hayata geçirilen “Bir Renk. Bir Tutku. Bir Efsane: Devrim Erbil X Fenerbahçe Koleksiyonunun tanıtımı geçtiğimiz akşam Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi 1907 Tribünü’nde gerçekleştirildi. 

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ile 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Rıfat Perahya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte Devrim Erbil’in bu proje için yaptığı işler tanıtıldı. Koleksiyonda sekiz yağlı boya tablo, sekiz ışıklı enstalasyon, bir mozaik eser ve 1907 adet limitli seri ipek baskı eser bulunuyor. 

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Funda Uzun’un fikir sahibi olduğu, küratörlüğünü Devrim Erbil’in kızı Renk Erbil’in yaptığı proje, 1907 Art ve Renko London iş birliğiyle hayata geçirildi. 

Devrim Erbil, İstanbul.

Ali Koç: Fenerbahçe Türkiye’nin En büyük Sivil Toplum Kuruluşu 

Ali Koç, Türk sanat tarihinin ikonik isimlerinden Devrim Erbil ile bu projeyi hayata geçirmekten son derece memnun olduklarını ve gurur duyduklarını söyledi. Nüktedan bir edayla “Sizin eserlerinizi eskiden alırdım ama şimdi çok pahalı. Çocuklarınız devreye girdikten sonra, işin ticari tarafına evlatlarınız bakmaya başlayınca bizim için biraz ulaşabileceğimiz şekilde pozisyonlandı eserleriniz” diyen Koç, “bu koleksiyondakiler paranın satın alamayacağı değerde eserler bizim için. Sanat ve spor herkese dokunur. Fenerbahçe’nin bir spor kulübünün çok ötesinde bir büyüklük olduğunu defalarca söyleriz. Niye söyleriz? Bu ülkenin kurtuluşunda ve kuruluşunda önemli vazifeler edinmiş, vatanı ve milleti için çok önemli sorumluluklar almış, bunun için de bedel ödemiş bir kulüp. Belki de Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu. Biz sadece sporla değil her anlamda topluma değmeye özen gösteren bir kulübüz.” diye devam etti.

“Sizin Kadar Renkli ve Fit” 

Devrim Erbil’e teşekkür ettikten sonra “İnşallah bizler de sizin yaşınıza geldiğimizde sizin kadar fit, sizin kadar renkli ve sizin kadar renkli sanat ötesi hobilerimiz olur” diyen Ali Koç 1907 Derneği her camiada olması gereken, testiyi kıran değil taşıyan derneklerden” diye  ekledi.

(soldan sağa) Ali Koç, Devrim Erbil ve Bedri Baykam

Devrim Erbil: Yüreğim Hep Sarı Lacivert 

Devrim Erbil, “Burada büyük bir coşku yaşıyorum. Çok önemli yerlerde yüzlerce sergi açtım. Ama hiçbirinde burada yaşadığım coşkuyu yaşamadım. İçim kabarıyor. Burası sevginin doruğu. Yüreğim hep sarı lacivert. Ömrüm Fenerbahçe için, sanat için devam edecek. İstiyorum ki bu proje, Fenerbahçe’yi sanatla dünyaya anlatan ve tüm kulüplere ilham veren bir örnek olsun diye konuştu. 

Fenerbahçe’nin yalnızca bir spor kulübü değil; tarih, aidiyet ve tutkuyla yoğrulmuş büyük bir toplumsal miras olduğunun altını çizen 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya ise şunları söyledi:

“1907 Fenerbahçe Derneği ve 1907 Art olarak, bu mirası sanatla buluşturan özel bir projeye imza atmaktan gurur duyuyoruz. Devrim Erbil’in fırçasından süzülen bu koleksiyon, Kadıköy’ü ve stadyumumuzu sanatın diliyle ölümsüzleştiriyor. Fenerbahçe, kuruluşundan bu yana aynı statta oynayan tek takım. Kadıköy bizim evimiz ve bu projeyle hem evimizi hem de stadımızı sanatla buluşturduk. Fenerbahçe olarak sadece sporda değil, toplumu etkileyen her alanda var olmak istiyoruz. Sanat da bu alanların en güçlülerinden biri.” dedi 

1907 Fenerbahçe Derneği’nin öncülüğünde ve 1907 Art’ın ilk projesi olarak hayata geçirilen Bir Renk. Bir Tutku. Bir Efsane: Devrim Erbil X Fenerbahçe Koleksiyonu çerçevesinde Şal, tişört, mug gibi ürünler de Fenerium’da satışa sunulacak. 1907 Art her sene farklı bir sanatçıyla çalışacak. 

Previous Story

Atlı Köşk Bir Restorasyon Hikâyesi

Next Story

Trump’ın Kültürel Müdahalesine Sanatçılardan Direniş

0 0,00