Figüratif sanatın bugün ulaştığı farklı yaklaşımları, pop art, faux naïf, illüstratif, barok, grotesk ve biyomekanik gibi etkilerle harmanlayarak sunan Formun Ötesi sergisi, Galeri 77’nin Karaköy’deki mekânında açıldı. 18 sanatçı bir araya getiren sergi, çeşitliliğin sunduğu fikir zenginliğinin yanı sıra; yepyeni üretim süreçleri ve sanatta tekniğin önemine de vurgu yapıyor.
Formun Ötesi sergisindeki her bir eser, insan durumuna ve objelerin figürler olarak temsil edilmesine dair bir bakış açısı sunarak, kimlik, duygu, dönüşüm ve insan ile doğanın iç içe geçmişliği aracılığıyla bu iki unsurun karmaşık ilişkisini keşfediyor.
Seçkide, Karen Arakel, Narek Arzumanyan, Roman Babakhanian, Erhan Coral, Hakan Çınar, Vahram Davtian, Bayram Demir, Gago, Sedat Girgin, Edgar Grigoryan, Hakan Gürbüzer, Vav Hakobyan, Roman Kakoyan, İlker Kayalı, David Martirosyan, Daron Mouradian, Arthur Tonakanyan ve Halil Sercan Tunalı’nın eserleri bulunuyor.
Sergide eserleri yer alan sanatçılar bireysel, toplumsal, çevresel ve kültürel meseleleri kimi zaman tüm çıplaklığıyla doğrudan gözler önüne serilerek, kimi zamansa bunların mizah, ironi ve gizemle harmanlayarak ele alıyor. Sanatçılar bu yolla izleyeni görünenin ötesini keşfetmeye zorlayarak çok katmanlı ve daha dolaylı anlatım yollarını seçiyorlar.
Sergi, hayal ve gerçek arasında gidip gelen, nesneyle özne arasındaki sınırları zorlayan figüratif eserlerden, Neoklasik çalışmaların mükemmellik ve zarafetini bünyesinde barındıran heykellere kadar uzanan geniş bir seçki sunuyor.
Tarihsel süreçte figüratif sanatı tanımlayan farklı akım ve üslupların günümüz anlayışıyla yeniden yorumlandığı Formun Ötesi, 7 Eylül’e kadar görülebilir.