Dijisal Sanatta Şimdi: Oyun Odası sergisinden

“Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” Akbank Sanat’ta

Akbank Sanat’ın bilgisayar dünyasını ve çağdaş sanatı bir araya getirdiği yeni sergisi “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”, 18 Mayıs'a kadar gezilebilir.

/

30 yıldır sanatın birçok farklı disiplinine ev sahipliği yapmış olan Akbank Sanat’ın yeni sergisi “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası” 18 Mayıs ‘a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası, Akbank Sanat

Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”, bilgisayarın günümüz teknolojisindeki ve hayatımızdaki önemini tartışırken aynı zamanda bilgisayar oyunlarının sanatla iç içe geçtiği noktalara da temas ediyor. Sergi, çağdaş sanat ve bilgisayar oyunlarının etkileşimini araştırırken bu alışverişin getirdiği yenilikleri de keşfetmeyi amaçlıyor.

Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası
Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası, Akbank Sanat 2

Bilgisayar oyunlarının, bir eğlence aracı olmasının yanı sıra eğitime ve sanat dünyasına sunduğu deneyimlere de değinen sergi, aynı zamanda oyunların sosyal etki ve farkındalık yaratma sürecine sağladığı katkılara da yer veriyor. Sergi, bilgisayar oyunlarının sanatla buluştuğu bir platform yaratırken, oyun tutkunlarını ve sanat dünyasıyla ilgilenenleri de bir araya getirmeyi hedefliyor.

Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası, Akbank Sanat

Dünya çapında tanınmış sanatçıların ve oyun tasarımcılarının eserlerine yer verilen sergi gerçek dünya ile oyun dünyasının birleştiği, iç içe geçtiği anlardan ilham alıyor. Avustralyalı ödüllü oyun tasarımcısı Ken Wong‘un Florence’ı, Total Refusal‘ın ödüllü eseri Hardly Working, kültürel miras, tarih ve sanatsal temalı oyunlarıyla We Are MuesliJon Haddock’un hem tarihsel hem de kurgusal olayları video oyunu stilinde yeniden yorumladığı Isometric Screenshots ve Ouchhh’un ilk oyunu  Ra Atlas sergilenen eserlerden bazıları.

Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası, Akbank Sanat

Sergiye Eşlik Eden Atölyeler

Serginin yanı sıra Değişim için Sanal Gerçeklik, Oyun için İllüstrasyon, Kutu Oyun Tasarımı isimli atölyeler, sergi süresince ziyaretçilerin katılımına açık olacak. Bahçeşehir Üniversitesi Oyun Laboratuvarı (BUG Lab) tarafından düzenlenen atölyeler ve söyleyişiler de sergiye eşlik edecek. Oyun teknolojileri ve akademik çalışmalar da dahil olmak üzere oyun dünyasına dair katılımcılara bilgi vermeyi amaçlayan etkinlikler, Koray Birand, Murat Palta, Murat Kalkavan, Can Oral, Diğdem Sezen ve OuchhhFerdi Alıcı gibi konuşmacıların katılımıyla da yapılacak. Ayrıca “Benzersiz Oyunlar Yaratmak İçin Kimliğinizden Yararlanın” atölyesi, İtalyan Kültür Merkezi İstanbul’un desteği ile Milano’dan gelen We Are Muesli (Claudia Molinari, Matteo Pozzi) önderliğinde düzenlenecek.

@akbanksanat

Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ sergisi Akbank Sanat’ta ziyarete açıldı. Gerçek dünya ile oyun dünyalarının birbirine geçmesi düşüncesinden hareket eden sergi; bilgisayar oyunlarının, bir eğlence aracı olmanın ötesinde, eğitimden sanat dünyasına geniş bir yelpazede etkileşimli deneyimler sunduğu önermesinden hareket ediyor. Japonya’dan Avrupa’ya, Türkiye’den ABD’ye 13 farklı sanatçı, üniversite oyun laboratuvarı ve kolektifin yer aldığı sergiyi 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Akbank Sanat’ta ziyaret edebilirsiniz. #AkbankSanat #DijitalSanattaŞimdi #OyunOdası #GameRoom

♬ orijinal ses – Akbank Sanat

Ücretsiz olan sergi, Salı-Cumartesi günleri arasında 11.00 – 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

İlginizi çekebilir:  Zonaro'nun İnci Dizen Kız'ı İstanbul'da
Previous Story

“Tulipomania” İstanbul Lale Müzesi’nde

Next Story

Berlin’de Müzik ve Dijital Sanat

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.