OMM ve İş Yatırım işbirliği ile eki ayından itibaren devam eden sürdürülebilirlik ve dijital sanat odaklı eğitim programlarının son etkinlik serisi Dijital Sanat Atölyeleri 8 – 29 Ocak tarihleri arasında OMM’da gerçekleşiyor. Ücretsiz düzenlenen atölyeler, dijital sanat ve yeni medya teknolojilerine dair deneyim fırsatları sunuyor.
Elçin Arpaçay, Berat İlk, Hakan Yılmaz ve Mert Kızılay’ın aralarında olduğu, alanlarında öne çıkan isimlerin katılımıyla düzenlenecek atölye programlarında kontenjan sınırlı olduğundan, programlara dahil olmak için egitim@omm.art internet adresinden rezervasyon yaptırmak önemli.
OMM Eğitim Programları işbirliği ile, İş Yatırım’ın 25. yılına özel olarak tasarlanan içerikler kapsamında toplam 16 etkinlik ve sürdürülebilirlik odaklı bir podcast serisi gerçekleştiriliyor.
Dijital Sanat Atölyeleri
Hakan Yılmaz (De Artium) – 8 Ocak Cumartesi, 14.00
De Artium’un kurucusu Hakan Yılmaz’ın dijital sanatın temel başlıkları ve NFT ile ilgili bilgi aktaracağı atölyede, Yılmaz kendi çalışmalarından örnekleri de sunacak.
Asena Elçin Arpaçay – 15 Ocak Cumartesi, 14.00
NFT’lerin ekolojik etkisi üzerine konuşulacak atölyede, Elçin Arpaçay kendi illüstrasyonunu doğa dostu bir NFT platformu üzerinden “tokenized” edecek.
Mert Kızılay – 22 Ocak Cumartesi, 14.00
Mert Kızılay tarafından sunulan dört saatlik atölye, katılımcılara konsept tasarımı süreçlerini öğrenme ve deneyimleme fırsatı sunacak.
Berat İlk – 29 Ocak Cumartesi, 14.00
Berat İlk’in gerçekleştireceği canlandırma (animasyon) atölyesinde 9-13 yaş grubu katılımcılar Eskişehir’i ve OMM’u anlatacakları canlandırmalar yapacaklar.
Ocak ayında devam eden diğer etkinlikler
OMM, Dijital sanat teknikleri, üretimi ve sergilenmesi üzerine farklı bakış açıları sunan “Dijital Sanat Söyleşileri” Ocak ayında da sürdürüyor.
Bager Akbay – 15 Ocak Cumartesi, 19.00
Katılımcılar, Bager Akbay’ın sanat, tasarım ve sanat eğitimine dair söyleşisinde yapay zeka bağlamında sanat ve eğitimine değinecekler.
Ceren Taşkent Acarol – 22 Ocak Cumartesi, 19.00
Bilsart’ın Kreatif Direktörü Ceren Taşkent Acarol ile söyleşide, katılımcılar Bilsart ve eş zamanlı video sergileri hedefiyle yola çıkan Senkron’u mercek altına alacak.
Ferdi Alıcı (Ouchhh) – (Söyleşi tarihi ve saati ilerleyen günlerde duyurulacak)
Çeşitli ülkelerde yaptıkları görsel ve işitsel performanslarla mekan ve zaman algısını değiştiren Ouchhh kurucusu Ferdi Alıcı ile katılımcılar yapay zekanın yeni medya sanatında kullanımını irdeleyecek.
Nasıl Daha İyi Bir Gelecek Yaratabiliriz?
Öte yandan “Yakın Gelecek” podcast serisi, dinleyicilerle buluşuyor. Sürdürülebilirlik kavramına farklı noktalardan yaklaşan ve aralarında Bego Demir (Bego Jeans Kurucusu), Eren Öztürk (S360 Stratejik Öğrenme ve Liderlik
Direktörü), Işık Güner (Botanik Ressamı), Kıvılcım Pınar Kocabıyık (Yuvam Dünya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı), Özgül Öztürk Aksu (Mimar) ve Türker Yücesoy (Vegan Kasap Limonita Kurucu Ortağı)’un sayılabileceği konuklarla ilerleyen seri, OMM Editoryal Direktörü Büşra Erkara moderatörlüğünde gerçekleşiyor.
Spotify üzerinden dinlenebilen seride, önümüzdeki 25 yıl içinde dünyanın hâlâ yaşanabilir bir yer olması umuduyla, içinde bulunduğumuz binalardan giydiğimiz kıyafetlere, türümüzün yakın geleceğinden çevre politikalarına uzanan fikirler ışığında “Nasıl daha iyi bir gelecek yaratabiliriz?” ve “Neden yaratmalıyız?” sorularının cevabı aranıyor.