Cappadox Yıllar Sonra Geri Dönüyor

Altı yıldır yapılmayan Cappadox, 5. edisyonunu “Değişen Gökler” temasıyla 23-25 Mayıs tarihlerinde Kapadokya’da gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Festivalin çağdaş sanat bölümü, Fulya Erdemci’nin anısına Kevser Güler küratörlüğünde düzenleniyor.

//

Cappadox bu sene 5. edisyonuyla 23-26 Mayıs tarihlerinde “Değişen Gökler” teması altında Kapadokya’nın tarihsel ve kültürel dokusuyla birleşerek müzik, çağdaş sanat, gastronomi ve açık hava etkinlikleriyle multidisipliner bir deneyim alanı sunuyor. Türkiye’nin ilk destinasyon festivali, Uçhisar ve Göreme bölgelerinde katılımcılarıyla buluşacak.

Cappadox son olarak 2018’de yapılmış ve sıklığı iki yılda bire indirilmişti. Ancak 2020 yılındaki edisyon da Covid-19 karantinasına denk gelince iptal edilmişti.

Cappadox Çağdaş Sanat Programı Fulya Erdemci Anısına

Geçmiş edisyonların sergi ve programlarının birikiminden ilham alan festivalin çağdaş sanat bölümü, Cappadox Çağdaş Sanat Programı’nın kurucusu ve şekillendiricisi olan, 2022’de yaşamını yitiren küratör Fulya Erdemci’nin küratöryal vizyonuyla biçimleniyor ve onun anısına festivalin bu seneki küratörlük görevini İstanbul Bienali’nin de yeni direktörü seçilen Kevser Güler üstleniyor.

İlk dört edisyonun sanatsal birikimiyle şekillenen festivalin çağdaş sanat programı, bu seneki başlığını Fulya Erdemci’nin 2001’de Karşı Sanat’ta gerçekleşen sergisi “Pişmanlıklar, Hayaller ve Değişen Gökler”den alıyor.

“Değişen Gökler” çağdaş sanat programı, her biri geçmiş edisyonlardaki sergiler için üretilmiş yapıtlardan oluşan bir seçkiyle izleyicilerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Seçki, Kapadokya’nın çok katmanlı tarihsel, kültürel, fiziki ve sosyoekonomik yapısıyla uyumlanan, bölgenin canlı-cansız doğasıyla ilişkiler kuran yapıtlardan oluşuyor. Bu sayede, Kapadokya’nın dokusuyla birlikte eserleri inceleyen katılımcılara güçlü bir mekânsal deneyim sunmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir:  "Dünyanın Gecesi"
4. edisyondan bir görsel, 2018.

Kapadokya’nın Vadilerinde Müzikal Şölen

Festivalin müzik programı, hem Türkiye’den hem farklı coğrafyalardan çeşitli sanatçılara ev sahipliği yaparak katılımcılarına geniş bir müzikal yelpaze sunuyor. Gün doğumuyla başlayan müzik programı, Kızıl Vadi, mağaradan dönüştürülen Müze Argos, vadi yamacında bulunan Argos Vadi Crystal Sahnesi, Perili Ozanlar Vadisi gibi Kapadokya’nın ruhunu yansıtan çeşitli mekanlarda gerçekleşecek. Müzik programının detayları ilerleyen günlerde paylaşılacak.

Bölgenin Lezzetlerini Keşif

Festivalin gastronomi bölümü, lezzeti keşifle birlikte ele alarak Şef Mustafa Otar’ın bildiğimiz pişirme yöntemlerinin dışında kalan Doğada Açık Ateşte Pişirme etkinliğiyle hazırlayacağı sofra deneyimi ve Levon Bağış’ın Gurme Tadım etkinlikleriyle bölgenin gastronomisine de odaklanacak.

Cappadox, dört farklı disiplininin bir araya gelerek Kapadokya’yı farklı duyulara hitap eden programlarla yeniden deneyimleme imkanı veriyor.

Cappadox 2024 afişi

Cappadox biletleri Biletix’te satışa çıkacak.

Previous Story

Pompei’de 2000 Yıllık Yeni Fresk Keşfedildi

Next Story

Kadınsız Kadınlar Günü Sergisi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.