Bu Filtreyle 'Sanat Eseri'nin Parçası Olmak' Mümkün - ArtDog Istanbul

Bu Filtreyle ‘Sanat Eseri’nin Parçası Olmak’ Mümkün

//

Google Arts and Culture uygulaması sanatseverlerin teknoloji imkanlarıyla buluşarak eğlenceli vakit geçirmelerine olanak sağlayacak yeni filtresini piyasaya sürdü. “Art Filter” filtresi, kullanıcıların akıllı telefonlarıyla çektikleri selfie’leri/videoları sanat tarihinde yer alan önemli ustaların bilindik işlerinin içine yerleştirmelerine imkan tanıyor.

Van Gogh’tan Vermeer ve Frida’ya Birçok Sanatçı

Uygulamada sunulan eserler arasında Vincent Van Gogh ve Frida Kahlo’dan otoportreler, Johannes Vermeer’in dünyaca ünlü “İnci Küpeli Kız”ı, Metropolitan Sanat Müzesi’nin koleksiyonundan 19. Yüzyıl demir bir başlık ve Royal Ontario Museum’dan antik Mısır dönemine ait bir kolye de bulunuyor. Kullanıcılar bu filtrelerden birini seçtiklerinde, Google Arts and Culture eserin kaynağı hakkında da bilgi veriyor.

Art Filter uygulamasıyla sanat eserleri farklı açılardan görülebiliyor. Filtre, kullanıcının hareketlerini algılayarak işin farklı detaylarını ortaya çıkarıyor. Uygulama, yapay zeka ile öğrenme temelli resim işleme teknolojisiyle, dijital ortamda tabloların bazı yönlerini insan vücüdu ve suratıyla iliştirebiliyor.

#ArtFilter Hashtagi ile Paylaşın Çağrısı

Google Arts and Culture, kullanıcılara uygulamayla fotoğraf çekip #ArtFilter hashtagi ile paylaşmaları için çağrıda bulunuyor. Google, Art Filter’dan önce geçtiğimiz mayıs ayında, Los Angeles’teki Getty Museum iş birliğiyle “Art Transfer” isminde benzer bir uygulama çıkarmıştı. Art Transfer kullanıcıların selfielerini Van Gogh, Kahlo, da Vinci, Edvard Munch gibi ünlü sanatçıların farklı fırça darbeleri ve teknikleriyle canlandırıyordu.

Art Filter ve Art Transfer akıllı telefonlardaki Google Arts and Culture uygulamasında mevcut.

Kaynak: ARTnews

Yazar: Claire Selvin

Tarih: 07.10.2020

Orjinal Başlık: New Google Filter Turns Selfies Into Famous Artworks by Van Gogh, Kahlo and More

Previous Story

Ünlü Mücevher Tasarımcısı Fabargé’nin Ölümünün 100. Yılına Özel Sergi

Next Story

Komünizm Gölgesinde Sanat

0 0,00