ArtDog’dan yayımlanan Beyond Borders and Prejudices kitabının yazarı Beral Madra, Uluslararası Sanat Galerileri Derneği (USGD) çatısı altında düzenlenen Art Show: Galeriler Buluşması kapsamında 14 Şubat Cumartesi günü saat 16.00-17.00 saatleri arasında okurlarıyla bir araya geliyor.
90’lardan Günümüze Sanat Ortamının Dönüşümü
1990–2020 yılları arasını kapsayan ve sanatın farklı coğrafyalardaki politik, ekonomik ve kültürel dönüşümlerini mercek altına alan Beyond Borders and Prejudices, Madra’nın İngilizce kaleme aldığı metinler ve konferans sunumlarından oluşan kapsamlı bir seçki sunuyor. Kitap; Türkiye’nin yanı sıra Orta Doğu, Güney Kafkasya ve Balkanlar ekseninde şekillenen sanat pratiklerini, kurumsal yapılanmaları ve küresel ilişkilenme biçimlerini tarihsel bir perspektifle ele alıyor.
Hakikat Sonrası Dönemde Hayatta Kalma Stratejileri
Beyond Borders and Prejudices kitabının tartışmaya açtığı sorular, bölgesel dinamiklerden kurum politikaları ve küresel ilişkilenme biçimlerine dek çok katmanlı bir zemin üzerinden günümüz sosyopolitik iklimi ekseninde geniş bir perspektifte ele alınacak. Beral Madra’nın kırk yılı aşan birikimi, hem Türkiye’de hem de dünyada sanat ortamının geçirdiği dönüşümlere dair eşsiz bir gözlem alanı sunuyor. Madra’nın diplomatik yaklaşımı ve farklı coğrafyaları birbirine bağlayan okuma biçimleri, kitabın temel eksenlerinden birini oluşturuyor.
*Beyond Borders and Prejudices Kurukahveci Mehmet Efendi desteğiyle yayımlandı.

ArtDog’dan İlk Kitap: Beral Madra İmzalı İngilizce “Beyond Borders and Prejudices”
Beral Madra imzalı “Beyond Borders and Prejudices” başlıklı ciltli ve İngilizce kitap, ArtDog’un ilk kitabı olarak yayımlandı.
Şimdi sipariş verin, Beral Madra’nın eserini koleksiyonunuza ekleyin.
Kurumsal ve toplu siparişleriniz için: [email protected]


