Art Basel Miami’de Filistin protestosu - ArtDog Istanbul
Göstericiler Miami'de Art Basel'in gerçekleştiği merkezin önünde 'Filistinİ Yaşatın' pankartları açtı. Fotoğraf: Valentina Di Liscia/Hyperallergic

Art Basel Miami’de Filistin protestosu

Art Basel Miami'de sanat etkinlikleri devam ederken bazı sanatçı ve aktivistler Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

Art Basel Maimi’de sanat etkinlikleri devam ederken, bazı sanatçı ve aktivistler ise İsrail’in Filistin saldırısını protesto etti. Göstericiler, kalıcı ateşkes çağrısında bulundu.

İsrail’in Filistin saldırısını protesto eden sanatçılar ve aktivistler, bugün (9 Aralık) 6 Aralık’ta başlayan ve 34 ülkeden galerilerin ve sanatçıların katıldığı Art Basel Miami’nin önünde toplandı.

Art Basel Miami Kongre Merkezi’nin önünde toplanan sanatçı ve aktivistler, kalıcı ateşkes talep etti. Protestocular aynı zamanda Miami-Dade County’nin İsrail’e yatırımlarını durdurmasını istedi.  Filistin bayraklarının yanı sıra protestoda “Öldürmeyi bırakın” ve “Açık açık söyleyin: Soykırım” pankartları taşıdı.

Gösteriyi düzenleyen “Filistin için Güney Florida Koalisyonu” isimli kolektifte, hem kültür sanat çalışanları hem de Amerika çapında Siyonizm karşıtı grup “Barış için Yahudilerin Sesi” (JVP) üyeleri yer alıyor.

”Bugün kaç çocuk öldürdün?”

Protestocular, “Netanyahu, ne diyorsun? Bugün kaç çocuk öldürdün?” sloganı attılar. Fuarı ziyarete gelen bazı ziyaretçiler ise grubu yuhaladı ve aralarından bir kadın “Rehineleri bırakın” diye bağırdı.

Kongre merkezinin önünde “Yaşasın Filistin” pankartı açmaya çalışan protestocuları, 15’ten fazla polis abluka altına aldı. Eylemden önce protesto alanına geçmesini engelleyen bir polis memuruyla tartışan bir gösterici, gözaltına alındı.

Brooklyn Müzesi’nde de protesto

Öte yandan Filistin taraftarı göstericiler dün Brooklyn Müzesi önünde korsan bir gösteri düzenledi. 20 kişilik grup, müzenin üçüncü kat salonuna “Brooklyn Müzesi, Soykırıma Susma” pankartı astı. Gösterinin bugün daha yüksek katılımla tekrarlanması bekleniyor.

 

Previous Story

Derrida ve Şiirsellik Peşinde

Next Story

‘Pembe Devridaim’ ve ‘Beni Kaç Düşe Taşırsın’

0 0,00