Sanatçı Ahmet Güneştekin’in kurucusu olduğu Ahmet Güneştekin Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı, öncelikle sanat bilincinin gelişimi, çocuk ve gençlerin eğitimi için çalışacak. Vakıf kültür ve sanat politikalarının oluşturulmasında etkin bir aktör olarak, yurt içi ve yurt dışında pek çok kurumla iş birliği içinde kültürler arası diyaloğun ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Vakfın kurucuları arasında ve mütevelli heyetinde Ahmet Güneştekin, Emre Arolat, Gonca Paşolar, Murat Pilevneli ve Kardelen Güneştekin yer alıyor. Danışma kurulu Şener Özmen başta olmak üzere kültür sanat yönetimindeki deneyimlerini sunacak sanatçılardan oluşuyor.
Vakıf farklı disiplinlerde sanatsal üretimleri ve sergilemeleri desteklemek için açacağı sanat ve eğitim kurumlarıyla yaratıcılığın sürdürülmesi, geleneksel ve modern değerler arasında sürekli bir etkileşim sağlama düşüncesiyle çalışmalarına başladı.
Kültür Sanat Yoluyla Çocuk Hakları Kültürü
Kültür ve sanatın temel eğitimin vazgeçilmez bileşeni olduğunu savunan vakıf, çocukların ve gençlerin sanat öğrenimine erişim olanağını genişletmek için de çalışacak. Anadolu genelinde sürdürdüğü araştırma gezilerinde çocuklar için ve onlarla kurduğu atölyelere bu duyguyla başlayan Güneştekin için vakıf son yirmi yıla yayılan düşüncelerinin gelişimini ifade ediyor. Kaliteli eğitime erişimin her çocuğun hakkı olduğunu belirten Güneştekin, kültür ve sanat yoluyla çocuk hakları kültürünü geliştirmeyi amaçladıklarını söylüyor.
Güneştekin Art Refinery Urla
Ahmet Güneştekin Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı’nın ilk faaliyetlerinden biri Urla’da açacağı kültür sanat kurumu olacak. Cengiz Kurt tarafından tasarlanan Güneştekin Art Refinery Urla, 2023 yılında kapılarını açacak. Emre Arolat’ın tasarladığı Batman’da kurulacak müzeyle (Batman Art Refinery) ilgili çalışmalar ise gelişme aşamasında. Vakfın bünyesinde Sultangazi’de başlatılan sanat kurumunda eser üretimine yönelik çalışmalar da devam ediyor.
Bu gönderiyi Instagram’da gör