”Ressam Masalı” Bozlu’da

/

Bozlu Sanat Yayınları’nın ilk resimli çocuk kitabı ”Ressam Masalı”, 17 Aralık Salı günü Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda gerçekleşecek tanıtımda okuyucularla buluştu. Ressam kişiliğinin yanı sıra kültürümüzle ilişkili yarattığı öyküler ve resmettiği çocuk kitaplarıyla sanat dünyamızda 50. yılını dolduran Can Göknil, kitabını “Kendi ressamlarımız hakkında çocuklar için bir sanat tarihi kitabı hazırlasaydık içeriği nasıl olurdu, çocuklara sanat ve sanatçı kavramını nasıl anlatırdık?” gibi sorulardan hareketle oluşturdu.

Can Göknil’in tekerleme şeklinde yazdığı kitap, özgün metni ve zengin görselleri ile Türkiye’deki çocuk kitapları arasında önemli bir yer ediniyor. Ziyaretçiler sergide, Esma ve Murat Ertel’in kitaptan yola çıkarak oluşturduğu ses ve video enstalasyonunu da görme fırsatı yakalıyorlar.

İlginizi çekebilir:  17. İstanbul Bienali'nin Küratoryal Yaklaşımı Açıklandı

Proje, sanat tarihçileri Dr. Özlem İnay Erten ve Oğuz Erten’in danışmanlığı ile hayat buldu. Can Göknil, kitabı yazma aşamasından önce okullara giderek çocuklarla görüştü ve resimler hakkında fikirlerini aldı. Kitap, çocuklara sanat sevgisini kazandırmak amacıyla Bozlu Sanat Yayınları tarafından hazırlandı.

Sergi, 1 Şubat’a kadar Bozlu Art Project Mongeri Binası’nda.

https://www.bozluartproject.co

Previous Story

Omar Sosa, Paolo Fresu ve Trilok Gurtu İş Sanat’ta

Next Story

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 2019’u Yeni Yıl Konseri ile uğurlayacak.

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.