İçinde Yaşadığımız Deri sergisi Koray Ariş’in sanatsal pratiğine; yapıtlarındaki figür, ten, tını, hareket ve denge gibi merkezi temaların merceğinden kapsamlı bir bakış sunuyor. Sergideki 300’e yakın yapıt ve nesne, formların dönüşümlerine tanıklık ederken aynı zamanda heykel, nesne ve beden arasında kurulan ezeli ayrımların kırıldığı ve heykelin tene büründüğü bir ortaklık alanını deneyime sunuyor.
Serginin izleğini 1982’den bu yana çalışmalarını sürdürdüğü Çatalca’daki atölyesinde sanat, yaşam ve doğa arasında ördüğü bağlar oluşturuyor. Ariş’in ahşap, metal, buluntu nesneler ve özellikle deri ve köseleyi kullanarak ürettiği eserleriyle heykel sanatına yaptığı katkıların izini, küratör Selen Ansen kronolojik olmayan bir izlekle sanatçının bedensel formları andıran ve doğadan esinlenen heykellerini, ses ve hareketi içinde barındıran serileriyle buluşturarak sürüyor.
İzleyiciye doğal ve yapay olanın iç içe geçtiği, farklı süreçlerin kesiştiği, malzemelerin birbirine eklemlendiği ve formların evrildiği bir dünyanın kapılarını açan İçinde Yaşadığımız Deri sergisi “heykel” ismini verdiğimiz nesneye ve heykel yapma faaliyetine alışılmış tanımların ötesinde bir yaklaşım öneriyor.
İlerleyen günlerde Selen Ansen, Francesco Albano, Sevinç Çalhanoğlu, Necmi Sönmez ve Yaşam Şaşmazer’in kaleme aldıkları yeni metinlerin yanı sıra Ali Akay ve Antonio Del Guercio’nun sanatçının üretiminin farklı katmanlarına odaklanan arşivsel yazılarına yer veren bir de kitap yayımlanacak.
İçinde Yaşadığımız Deri 12 Aralık 2024 – 3 Ağustos 2025 tarihleri arasında Arter’in ikinci kat galerisinde görülebilir.