Serkan Aka, Buralarda Bir Yerde, Fotoğraf: Emirkan Cörüt

Tokatlıyan Han’da “Polifonik Bir Bahçe”

Teras sergilerinin ilki olan "Polifonik Bir Bahçe", 16 Ekim ile 31 Ekim tarihleri arasında Tokatlıyan Han’ın beşinci katında izleyiciyle buluşuyor. Resimden heykele, fotoğraftan enstalasyona kadar geniş bir sanat yelpazesi sunan sergi, mekânın geçmişini ve bugünkü varlığını yeniden yorumluyor.

Farklı disiplinlerden on bir sanatçının yer aldığı Polifonik Bir Bahçe başlıklı teras sergisi, 16-31 Ekim tarihleri arasında Tokatlıyan Han’ın beşinci katında izleyiciyle buluşacak. Resim, desen, enstalasyon, fotoğraf, video, heykel, seramik, müzik ve ses gibi geniş bir yelpazede üretimler sunan sergi, tamamen mekâna özgü ve daha önce sergilenmemiş işlerden oluşuyor.

Serginin küratörlüğünü Eda Yiğit üstleniyor. Yiğit’in ve handa atölyeleri bulunan diğer sanatçıların girişimiyle hayat bulan sergi, davetli sanatçıların katılımıyla zenginleşiyor. İki yılı aşkın süredir Tokatlıyan Han’da süregelen sanatçı örgütlenmesi ve yeni yaşam kültürü, serginin oluşumuna katkı sağlıyor.

Funda Susamoğlu / Otel Rüyası

Tokatlıyan Han’ın teras katı ilk kez bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çeyrek asır önce terk edilip, yıllardır dokunulmamış olan bu mekân, zamanın izlerini taşıyan harabe yapısıyla sanatçılara ilham veriyor. Sergide, mekânın hafızası ve harabiyeti, sanatçılar tarafından kolektif bir bakış açısıyla ele alınıyor. Mekânı keşfetmek, soyut bir mirasa tanıklık etmek ve bu geçmişi sanatsal yollarla yeniden yorumlamak, serginin temel temalarını oluşturuyor.

İlginizi çekebilir:  21. Yüzyılda Dijital Sanatın Yükselişi

Sanatçılar, mekânı bir enstrüman gibi kullanarak mimari unsurları ve yapı elemanlarını üretimlerinin merkezine alıyor. Harabiyetin taşıdığı anlamı ve mekânda yer alan parçalanmış materyalleri yeni formlar ve anlamlar yaratmak için işliyorlar. Mekânın katmanlarını zihinlerinde sıyıran sanatçılar, bu süreçte bireysel atölye alanlarından kolektif üretime geçiş yaparak mekânsal ve sanatsal deneyimlerini paylaşıyorlar.

Previous Story

George Baselitz’in Gizemli Dünyası

Next Story

Dünya Sanat Günü “Wallace Hartley” Ödülleri

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.