“Savrulan Zaman” Antalya Altın Portakal’da

Selim Evci’nin yeni filmi "Savrulan Zaman", modern insanın içsel çatışmalarını ve yeni başlangıçların zorluğunu derin bir dille anlatıyor. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde prömiyer yapacak bu film, hayatın kırılma anlarında vicdanla yüzleşen bir adamın hikâyesiyle izleyiciyle buluşacak.

/

Yönetmen ve senarist Selim Evci’nin dördüncü uzun metraj filmi Savrulan Zaman, 5-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 61. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde, ulusal uzun metraj film yarışmasında Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Başrollerini Selim Evci ve Özge Gürel’in paylaştığı film, modern insanın içsel çatışmaları ve yeni başlangıçlar arayışındaki sancıları etkileyici bir dille anlatıyor.

Film, Alper isimli bir karakterin (Selim Evci), yaşadığı iş hayatındaki beklenmedik bir olay sonrası vicdanıyla yüzleşmesini konu alıyor. Uzun süren bir ilişkinin ardından hayatında yeni bir yol çizmeye çalışan Alper’in hikayesi, bireyin kendini yeniden keşfetme sürecini ele alırken; modern zamanda insanın içsel çatışmalarına ve arayışlarına ilişkiler üzerinden yaklaşıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Beste Bereket, Mine Teber, Derya Karadaş, Arın Kuşaksızoğlu, Erdem Şenocak, Nihan Okutucu, Şehnaz Bölen Taftalı ve Ümit Çırak gibi yetenekli isimler bulunuyor.

“Savrulan Zaman” filminden kesit.

Film Ekibinde Yıldız İsimler

Film ekibinde, İran sinemasının önemli isimlerinden Mastaneh Mohajer, kurgucu ve yapımcı olarak yer alıyor. Mohajer, Abbas Kiarostami ve Jafar Panahi gibi yönetmenlerle yaptığı çalışmalarla dünya çapında tanınan deneyimli bir sinemacı. Ayrıca, filmin görüntü yönetmenliğini, Kuru Otlar Üstüne ve Hayat gibi projeleriyle dikkat çeken Cevahir Şahin üstleniyor. Şahin, dramatik atmosferler yaratmada ve ışık kullanımındaki ustalığıyla tanınıyor, filmin karakterlerinin iç dünyalarını izleyiciye etkili bir şekilde yansıtıyor.

İlginizi çekebilir:  En Çok Değerlenen Sanatçılar
“Savrulan Zaman” filminden bir kesit.

Selim Evci, 1975 İstanbul doğumlu. Sinema eğitimini Maltepe Üniversitesi’nde tamamlayan Evci, kısa filmlerle başladığı sinema kariyerinde “İki Çizgi” (2008), “Rüzgarlar” (2012) ve “Saklı” (2015) gibi ödüllü uzun metraj filmlere imza attı. İnsana ve bireyin içsel çatışmalarına odaklanan film yapısıyla tanınan Evci, “Savrulan Zaman” filmiyle bu temaları işlemeye devam ediyor.

Filmin Künyesi

Yazan ve Yöneten: Selim Evci
Oyuncular: Selim Evci, Özge Gürel, Beste Bereket, Mine Teber, Derya Karadaş, Arın Kuşaksızoğlu, Erdem Şenocak, Nihan Okutucu, Şehnaz Bölen Taftalı, Ümit Çırak
Görüntü Yönetmeni: Cevahir Şahin
Kurgu: Mastaneh Mohajer, Selim Evci
Yapım: Evci Film
Süre: 85 dk.

Previous Story

Hurdacının Mahzeninden “Picasso” Çıktı

Next Story

Pera Film’den Cadılar Bayramı Seçkisi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.