Wheels Of Reborn, 2018 Oil on canvas 200x125 cm

“Being / Olma Hali” Art Weeks İstanbul’da

Seçil, Londra’daki kariyerine ek olarak İstanbul Seyrantepe’de yeni bir sanat merkezi açtı. Sanatçının, Lizbon merkezli Mariana Custodio Gallery işbirliğiyle “Being/Olma Hali” serisinde sergilenen eserleri 1-14 Ekim tarihlerinde Art Weeks İstanbul'da görülebilecek.

Seçil, Londra’daki stüdyosuna ek olarak İstanbul Seyrantepe’de yeni bir sanat merkezi açtı. Yıllardır Londra merkezli yürüttüğü kariyerini İstanbul’a da taşıyan sanatçı, Türkiye’deki sanat ortamıyla daha yakından etkileşim kurmak ve burada da eserler üretmek amacıyla yılın bir bölümünü yeni atölyesinde geçirmeyi planlıyor. Seyrantepe’deki bu stüdyo, yalnızca yaratıcı bir çalışma alanı değil, aynı zamanda sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir buluşma noktası olarak konumlanıyor.

Sanatçının ilk durağı, 1-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Art Weeks İstanbul. Londra’dan İstanbul’a, Türk Hava Yolları Kargo ve Alfa Freight sponsorluğunda getirilen eserleri, Lizbon merkezli ve İstanbul ile Londra’da aktif olan Mariana Custodio Gallery iş birliğiyle “Being/Olma Hali” serisi altında sergilenecek. Seçil’in eserleri, bu özel etkinlikte izleyiciyle buluşarak ziyaretçilere yeni bir bakış açısı sunacak.

Universal Fragments 36, 2021 Oil on canvas 26×21 cm

Sanatçı aynı zamanda 22-26 Ekim tarihleri arasında, Contemporary İstanbul ile eş zamanlı olarak açık stüdyo günleri ve özel davetler düzenleyecek. Seyrantepe’deki stüdyosu, her gün 14:00-16:00 saatleri arasında genel katılıma açık olacak.

Katılım için: secilartstudio@gmail.com

Seçil Hakkında

Seçil, Londra ve İstanbul’da stüdyosu bulunan, uluslararası bilinirliğe sahip, Londra merkezli, Türk-İngiliz çağdaş sanatçısıdır. Güçlü soyut sanat eserleri yaratan sanatçının amacı, gerçeklik ile gerçekliğin ötesini birbirine bağlayarak, izleyicisini hayal etmeye, hissetmeye düşünmeye yönlendirmeye ek olarak, izleyicisinin içsel yaratıcılığını harekete geçirmektir. Mimar Sinan Üniversitesi GSF Resim Bölümünde lisans ve yüksek lisans eğitimi almıştır. Uluslararası bilinirliğe giden kariyerinde kişiler ve kurumlarla iş birliktelikleri yaparak çok sayıda uluslararası grup sergisi, fuar, sempozyum, atölye çalışması ve sanatçı misafir programının yanı sıra önemli solo sergilere imza atmıştır.

İlginizi çekebilir:  Küratör Maurice Berger Korona Virüsü Sebebiyle Öldü

2016 yılında IMOGA sanatçının kitabının yayınlamıştır. Peşi sıra yaşamına ve çalışmalarına daha fazla değer katacağı inancıyla verdiği kararla Londra’ya taşınmıştır. London Creative Network ve AB’nin burs ile açılan Artist Business Development eğitimini almıştır. Kişinin kendi yaratıcılığının ve potansiyelinin farkındalığının, bireysel olarak ve bir bütün olarak bizim için daha iyi bir gelecek için yol gösterici ilkeler olduğuna inanmaktadır. Yarattığı her parça bir dizi duyguyu, fiziksel, zihinsel ve enerjik rezonans alanlarını ifade ederken bir dizi fikri temsil eder. Sanatçı sanatını kolektif bilinç ve refahı sağlamak niyetiyle, farkındalık yolculuğunu başkalarıyla yaymayı hedefler. 2023 yılında soyadından vazgeçip Being‘i yeni bir soyadı olarak seçmiştir. Ancak sanatçı olarak tek isim Seçil olarak devam etmeyi tercih etmektedir.

Previous Story

Pulitzer Ödüllü Yazardan Kefiye Yasağına Boykot

Next Story

Üç Nesil Pilevneli’ler

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.