Nil Venditti

CRR’de Yeni Sezon Başlıyor

CRR Konser Salonu, 5 Ekim’de CRR Senfoni Orkestrası’nın konseriyle yeni sezona başlıyor ve orkestra şefi Nil Venditti bu sezonun sürprizi. Sezonda klasik müzikten caza, dünya müziğinden Türk müziğine kadar geniş bir program sunulacak.

/

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 2024-2025 sezonunu 5 Ekim’de CRR Senfoni Orkestrası ile açıyor. Bu yılın dikkat çeken sürprizi ise İtalyan-Türk orkestra şefi Nil Venditti. Kendisi, 2024-2025 sezonunda CRR Senfoni Orkestrası’nın Daimi Şefi olarak sahne alacak. Sezon programı, klasik müzikten caza, dünya müziğinden geleneksel Türk müziğine ve dans performanslarına kadar geniş bir yelpaze sunuyor.

CRR Türk Müziği Topluluğu

Nil Venditti ile Yeni Bir Dönem

İtalyan-Türk kökenli Nil Venditti, bu sezon CRR Senfoni Orkestrası’nın daimi şefi olarak sekiz farklı konserde yer alacak. İtalya’da doğup büyüyen Venditti, Zürih Sanat Üniversitesi’nde viyolonsel ve orkestra şefliği eğitimi aldı. Genç yaşta Stuttgart Oda Orkestrası, BBC Senfoni Orkestrası ve Hiroşima Senfoni Orkestrası gibi önemli orkestralarla çalıştı. Ayrıca bu sezon, Royal Northern Sinfonia’nın Baş Konuk Şefi pozisyonunu da üstlenecek.

Nil Venditti

Sezonun Açılış Konseri CRR Senfoni Orkestrası’ndan

5 Ekim’deki açılış konserinde, Nil Venditti yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası, usta piyanist Emre Şen’e eşlik edecek. Konserin ilk yarısında, Rachmaninoff’un 2. Piyano Konçertosu icra edilecek. Bu eser, bestecinin en zorlu dönemlerinden çıkışını simgeliyor. İkinci bölümde ise Brahms’ın son senfonisi olan 4. Senfoni yer alacak. Konserden önce saat 19.00’da Evrim Hikmet Öğüt moderatörlüğünde Venditti’nin katılacağı bir söyleşi yapılacak.

Evrim Hikmet Öğüt

CRR, Ekim ve Kasım aylarında toplam 25 konserle İstanbullulara dopdolu bir program sunuyor. Programda Concertgebouw Brass Ensemble, Goldmund Quartet, Pene Pati ve Dhafer Youssef gibi dünyaca ünlü sanatçılar yer alıyor. Konserler, klasik müzikten caza, dünya müziğinden geleneksel Türk müziğine kadar uzanan çeşitli müzik türlerini kapsıyor.

Goldmund Quartet

Öğrencilere Desteğe Devam

Sezon boyunca dünyaca ünlü sanatçılar ücretsiz masterclass’lar verecek, fuaye alanında söyleşiler düzenlenecek ve sevilen “beş çayı” konserleri devam edecek. Ayrıca “Genç Müzisyenlere Destek Programı” ile İstanbul’daki konservatuvar öğrencileri CRR’nin fuayesinde sahne alabilecek. Üniversitelerin müzik bölümü 3., 4. sınıf ve yüksek lisans öğrencileri solo, duo, trio ya da quartet performansları için başvuruda bulunabilirler. Bu program sayesinde, hem sahne tecrübesi kazanacak hem de maddi destek alabilecekler.

İlginizi çekebilir:  Depremzedeler için "Kelebek Etkisi"
Dhafer Youssef

CRR Sanat Danışma Kurulu’nda Kimler Var?

CRR Sanat Danışma Kurulu, 2024-2025 sezon programını farklı müzik alanlarından gelen uzman isimlerle şekillendirdi. Kurulda, etnomüzikolog Doç. Dr. Evrim Hikmet Öğüt, viyolonsel sanatçısı Doç. Nil Kocamangil, besteci ve piyanist Yiğit Özatalay, caz gitaristi Kâmil Özler ve müzik danışmanı Can Kalaycıoğlu gibi değerli isimler yer alıyor. Bu isimler, hem akademik başarılarıyla hem de uluslararası arenadaki deneyimleriyle müzik dünyasına önemli katkılar sağlıyorlar.

Ekim Programı

5 Ekim 2024, Cumartesi 20.00 – CRR Senfoni Orkestrası
6 Ekim 2024, Pazar 20.00 – Turkish Chamber Orchestra & Choir
10 Ekim 2024, Perşembe 20.00 – Naturalis Labor Dans Topluluğu
11 Ekim 2024, Cuma 20.00 – CRR Türk Müziği Topluluğu
17 Ekim 2024, Perşembe 20.00 – Mirabassi & Zanchini Duo
18 Ekim 2024, Cuma 20.00 – Elif Çağlar & CRR Caz
19 Ekim 2024, Cumartesi 20.00 – CRR Senfoni Orkestrası
20 Ekim 2024, Pazar 20.00 – Joscho Stephan Trio
24 Ekim 2024, Perşembe 20.00 – Volkan Öktem #7
25 Ekim 2024, Cuma 20.00 – Dhafer Youssef
26 Ekim 2024, Pazar 20.00 – Cristina Branco
30 Ekim 2024, Çarşamba 20.00 – Goldmund Quartet

CRR’nin programına CRR sosyal medya hesapları ve crrkonsersalonu.ibb.istanbul adresinden ulaşılabilir. Etkinlik biletleri Biletix’ten temin edilebilir.

Previous Story

“Bir Varış Bir Yokuş“ Vision’da

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.