Bozcaada, "Zero Gathering"

Bozcaada’da “Zero Gathering” Başladı!

Bozcaada’nın geleceğine dair farkındalık oluşturmayı hedefleyen Zero Gathering (Sıfır Buluşması), Salhane’de düzenlenen açılış etkinlikleriyle başladı. 17 Ekim'e kadar sürecek etkinlikte ada halkı ile birlikte sürdürülebilirlik, atık yönetimi, kültür-sanat araştırmaları ve deniz kültürü konularında projeler yürütülecek.

Bozcada Salhane’de düzenlenen açılış etkinlikleriyle başlayan Zero Gathering (Sıfır Buluşması), Bozcaada’nın güncel sorunlarına çözüm üretmeyi ve adanın geleceğini birlikte şekillendirmeyi hedefleyen bir proje olarak hayata geçti. Bozcaada Kaymakamlığı ve Bozcaada Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen etkinlik, ada halkı ve uzmanlarla sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi amaçlıyor. Etkinlikler, 17 Ekim 2024’e kadar devam edecek.

Sanat, Doğa ve Teknoloji Buluşuyor

Zero Gathering, sanat ve teknolojiyi doğayla bir araya getirerek, Bozcaada’nın kültürel ve doğal mirasını sanatsal yollarla ifade etmeyi hedefliyor. Etkinlikler boyunca yürütülen projeler arasında Zero Lab: Atık Yönetimi Projesi, Zero 1.0: Akıllı Ada, Zero Reef: Bozcaada Deniz Kültürü ve RE*MIND: Sanat Araştırmaları yer alıyor. Bu projeler, Bozcaada’nın mevcut çevresel sorunlarına çözüm getirmeyi amaçlarken, adanın gelecekteki sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Zero Gathering- RE*Mind Sanat Araştırmaları Mentörü Doç.Dr. Ebru Nalan Sülün- Bozcaada Belediye Başkanı Yahya Göztepe- Zero Movement Kurucuları ( Emre Gökçen-Selçuk Demirci- Özgür Kavurmacıoğlu- Can Görsev)

RE*MIND: Sanat Araştırmaları, sanat tarihçisi ve eleştirmeni Doç. Dr. Ebru Nalan Sülün’ün mentörlüğünde yürütülüyor ve ada halkı ile sanatçılar arasında interaktif bir süreç yaratıyor. Bu projede, sanatçılar Bozcaada’nın geçmişini ve kültürel mirasını yeniden düşünerek, ada halkıyla birlikte sanatın toplumsal bir dönüşüm aracı olabileceği fikrini işliyorlar. Kamusal alanlarda ve alternatif mekanlarda sergilenen sanat eserleri, izleyicilere adanın geçmişini hatırlatırken, geleceğe dair yeni bakış açıları sunmayı hedefliyor. Sanatçılar, ada halkıyla etkileşim halinde çalışarak, adanın gelecekteki kültürel ortamına katkıda bulunacak fikirler geliştiriyorlar.

İlginizi çekebilir:  İstanbul ve Ankara'da Kültür Yolu Festivalleri
Dilara Selçuk Koloğlu, İsimsiz, 2024

Ada Halkı ile Ortak Düşünme Süreci

Zero Gathering’in en dikkat çekici yanlarından biri de, ada halkını doğrudan katılıma davet eden ‘Sohbet Oturumları’. Bu oturumlar, Bozcaada’nın bugünkü sorunları ve geleceği üzerine birlikte düşünme ve çözümler üretme fırsatı sunuyor. Sanatçılar, ada sakinleri ve uzmanlar, Bozcaada’nın kültürel ve doğal dokusunu sanat yoluyla ele alırken, adanın gelecekte nasıl bir rota izlemesi gerektiğine dair öneriler geliştiriyorlar. Bozcaada’nın yakın tarihindeki kültürel ve sanatsal gelişmeleri hatırlatarak, gelecekteki kültür politikalarının temelini atmayı hedefleyen bu süreç, ada halkının yoğun katılımıyla devam ediyor.

 

Previous Story

Moo Deng’in Şöhretle İmtihanı

Next Story

Yapay Zeka Destekli “Deliler Gemisi”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.