Yavu, cüce su aygırı Moo Deng

Moo Deng’in Şöhretle İmtihanı

Tayland’da bir hayvanat bahçesinde yaşayan yavru cüce su aygırının sosyal medyadaki görünürlüğü arkasından birçok tartışmaya yol açtı.

Tayland’ın Chonburi kentinde bulunan Khao Kheow Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan yavru, cüce su aygırı Moo Deng, hayvanat bahçesi pazarlama ekibinin videolarını sosyal medyaya koymasıyla gündem oldu. Ardından birçok sanatçının imajını kullanarak iş ürettiği Moo Deng’in sevimli videoları milyonlara ulaşırken, tartışmalar da Moo Deng’in ününü takip etti.

Bugün kendi Wikipedia sayfası olan Moo Deng’in güvenliği için hayvanat bahçesinin çeşitli çözümler üretmesi gerekti. Ziyaretçi sayısının hızlı artışı nedeniyle Moo Deng’in bulunduğu alana ziyaretçi sınırlaması ve izleyiciler için beş dakikalık süreler getirildi.

Tartışmalar Sürüyor

Öte yandan hayvanat bahçesi müdürü Narongwit Chodchoi’nin yaptığı açıklama arkasında birçok soru işareti bıraktı. Hayvanat bahçesinin, Moo Deng’in her türlü görüntüsü ve uyarması için patent ve ticari marka alma sürecinde olduklarını belirten Chodchoi, elde edilen gelirin ise hayvanat bahçesindeki tüm hayvanların yaşamını iyileştirmek için hayvanat bahçesine geri döneceğini söyledi. Bu açıklamayla birlikte, bundan önce de başka durumlarla gündeme gelen şu soru karşımıza çıkıyor: Moo Deng’in kendisi yerine hayvanat bahçesinin onun imajının haklarına sahip olması adil mi? Başka bir tartışma konusu ise hayvanat bahçesinin bir cüce su aygırı çiziminin Moo Deng’e ait olup olmadığını nasıl değerlendireceği.

İlginizi çekebilir:  Avustralya'daki Cami ve Müzeye Ödül

Tartışmalar sürerken Moo Deng’in ünü her geçen gün katlanıyor.

Previous Story

Ödüllü Yapımlar Filmekimi’nde

Next Story

Bozcaada’da “Zero Gathering” Başladı!

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.