Zeynep Aslanoba, When you’re late to the function, Acrylic on canvas, 110 x 163, 2024

Bu Senin Problemin Gibi Görünüyor

Multidisipliner sanatçı  Zeynep Aslanoba'nın "Bu Senin Problemin Gibi Görünüyor: Yalnızlık ve İnsan Deneyimi Üzerine Bir Keşif" adlı sergisi Ambidexter'da izleyiciyle buluşuyor. Sanatçının yalnızlık, depresyon, birey olma mücadelesi, kaçışçılık ve kurtarıcı arayışı arasındaki karmaşık ilişkiyi hicivli bir dil ile ele aldığı sergiyi görmek için son gün 29 Eylül... 

Kara mizahla harmanlanmış anlatıları aktarmak için üretimlerinde resim, heykel/enstalasyon, stop-motion animasyon, müzik videoları ve yazı gibi çeşitli mecraları kullanan Zeynep Aslanoba’nın  Bu Senin Problemin Gibi Görünüyor: Yalnızlık ve İnsan Deneyimi Üzerine Bir Keşif adlı sergisi Beyoğlu’ndaki Ambidexter Gallery izleyiciyle buluşuyor. İzleyicisini gelenek ile çağdaş yaşam arasındaki etkileşim üzerine düşündürmeye davet eden sergi, kolektif mutluluğa ulaşmadan bireysel mutluluğun yeterli olup olmayacağını sorguluyor.

Sanatçı sergisinde, günümüz dünyasında kişisel gelişim ve kendini gerçekleştirme giderek yüceltilirken, insanları birbirine bağlayan bağların gittikçe inceldiğine vurgu yaparken heykel, stop motion animasyonlar ve iki boyutlu fantezilerden oluşan eserleriyle yalnızlık, depresyon, birey olma mücadelesi, kaçışçılık ve kurtarıcı arayışı arasındaki karmaşık ilişkiyi hicivli bir dille inceliyor.

Zeynep Aslanoba, Savior, Acrylic on canvas, 82 x 92, 2024

Sanatçı bu yolla izleyiciyi hayatın sorumluluğunu üstlenmeye çalışmanın getirdiği derin yalnızlık ve yorgunluk üzerine düşündürtürken ve güldürmeye davet ediyor.

Zeynep Aslanoba, Agony of Waiting, Acrylic on canvas, 101 x 90, 2023

Sergideki eserler, insan olma deneyimi üzerine şu varoluşsal sorulara da cevap arıyor:

İlginizi çekebilir:  Estetiğin Siyaseti

Herkes kendi mutluluğundan mı sorumludur? Eğer öyleyse, kendi başına mutlu olamayanlar ne yapmalıdır? İnsan, etrafındakiler mutsuzken mutlu olabilir mi? Etrafımızdakilerin mutluluğundan bir nebze de olsa sorumlu değil miyiz? Kimse kimsenin gerçekten kurtarıcısı olabilir mi, yoksa herkes sadece
kendisinden mi sorumludur?

Üretim sürecinde ise bir zamanlar tanrılaştırdığı figürleri ve bulduğunu sandığı kurtarıcıları alaylı bir dil ile yeniden tanıyıp, yeni bir formda hayata geçiren Aslanoba, kendini arayan insanın iyileşme çabasını, dünyadaki insan deneyimini anlamaya çalışan bir uzaylının gözünden anlatıyor.

Zeynep Aslanoba, Home Offce, Acrylic on canvas, 11,5 x 81,5 cm

Sergi, günlük hayatın bilinçli durağanlığı ile derin ve karanlık bilinçaltını renkli bir dünyada bir araya getirerek, kimsenin gerçekten başka birini kurtarıp kurtaramayacağını ya da herkesin nihayetinde yalnızca kendisinden mi sorumlu olduğunu araştırıyor.

Zeynep Aslanoba, Tatileyim, Acrylic on canvas, 100 x 120 cm, 2024

Zeynep Aslanoba’nın kolektif mutluluğa ulaşmadan bireysel mutluluğun yeterli olmayacağını öne sürdüğü sergisi 29 Eylül’e kadar görülebilir.

Previous Story

ABD-Meksika Sınır Duvarından İlhamla

Next Story

Wes Anderson Retrospektifi Londra Tasarım Müzesi’nde

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights