Necati Tosuner

“Erdal Öz Edebiyat Ödülü” Necati Tosuner’in

16 yıldır düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, bu yıl Necati Tosuner’e verildi.

Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü yeni sahibini buldu. Ödül bu yıl Necati Tosuner’e takdim edilecek.

Seçici kurul, usta yazarı: “İlk öykü kitabı Özgürlük Masalı‘ndan bu yana 60 yıldır, edebiyatın farklı türlerindeki yapıtlarında, toplumsal hayatın açık ve saklı baskıları karşısında bireyin yaşadığı zorunlu ve seçilmiş yalnızlıkları, sancıları, Türkçenin ve yazının olanaklarını her yeni kitabında daha ileri taşıyarak kaleme alan Necati Tosuner’e…” ifadeleriyle ödüle değer gördü.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü seçici kurulunda bu yıl Metin Celal, Nilüfer Kuyaş, Murat Yalçın, Behçet Çelik, Jale Özata Dirlikyapan, Ayşe Sarısayın ve Faruk Duman yer aldı.

Erdal Öz Edebiyat Ödülü töreninin bilgileri yakın zamanda açıklanacak.

İlginizi çekebilir:  Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri'ne Başvurular Başladı

Necati Tosuner Hakkında

1944 yılında Ankara’da doğdu. Dört yaşındayken sakat kaldı. 1963’te ilk öyküsünü yayımladı. 1966’da İstanbul-Pertevniyal Lisesi’ni bitirdi. Bir süre Basın İlan Kurumu’nda çalıştı. Sonra birkaç yıl Almanya’da bulundu. 1977 yılında Derinlik Yayınları’nı kurdu, yayınevini 1986’da kapattı. 1983’te reklamcılık alanında çalışmaya başladı ve 1996 yılında emekli oldu

Tosuner’in dört yaşında engelli kalmasının derin izlerini taşıyan öykülerinin ilki Ankara’da yayımlanan Resimli Posta gazetesinde çıktı.

Tosuner’in öyküleri, Havadis, Milliyet, Orkun, Hisar, Yeni Ufuklar, Varlık, Türk Dili, Türkiye Yazıları, Papirüs, Soyut, Yeni Edebiyat, Gösteri, BirGün, Bavul ve Milliyet Sanat gibi, çok sayıda gazete ve dergide yayımlandı.

 

Previous Story

Yavuz Ekinci’ye “Bu Romanı Neden Yazdın” Davası

Next Story

Yavuz Ekinci: Dostoyevski’yi de Yargılamamız Lazım

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.