Nadide Acar Karaca

“Digital Echos” İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

Dijital çağın karmaşık ve çok katmanlı yapısını sanatsal bir perspektiften ele alan  "Digital Echos" sergisi İzmir Enternasyonel Fuarı'nda açıldı. Teknolojinin varoluş üzerindeki etkilerini derinlemesine sorgulayan serginin küratörlüğünü, farklı disiplinlerdeki çalışmalarıyla tanınan Nihat Özdal üstleniyor. 

/

İzmir Enternasyonel Fuarı’nın teknoloji temasına paralel olarak sanatsal bir yaklaşım sunan “Digital Echos” sergisi, teknolojiye Heideggerci bir yaklaşımla bakarak, teknolojinin bir ‘açığa çıkarma’ aracı olarak işlev görmesiyle birlikte varoluşun ifşa eden ve gizleyen ikili doğasına odaklanıyor.

Nadide Acar Karaca

Küratörlüğünü Nihat Özdal’ın yaptığı sergide yer alan sanatçılar arasında Ecem Dilan Köse, Neda İsmail Atar, Aslı Özer, Yasin Uysallar, Olcay Gültepe, Deniz Çalışkan, Cemal Şamlı, Merve Güç, Yonca Karaaslan, Nadide Acar, Cansu Sönmez, Kahraman Turan, İpek Taçmahal, Can Memişoğulları, Sezen Ümitli, İrem Zeynep Duran, Xebat Bayram, Genco Gülan, Dilara Başköylü, Varol Topaç ve Aylin Taslak gibi isimler bulunuyor. Her biri, dijital teknolojilerin sanatsal yaratım sürecindeki yerini ve etkisini kendi perspektiflerinden yorumluyor.

İlginizi çekebilir:  Mamut Art Project Başladı
Ecem Dilan Köse

Tanıtım yazısında “Heidegger’in ‘teknik’ kavramı bağlamında, teknoloji dünyayı bize açarken, aynı zamanda bu açığa çıkarma sürecinde varlığın özünü örtmeye başlar. Dijital çağda bu süreç daha da karmaşık hale gelir; dijital teknolojiler, gerçeği hem ortaya koyar hem de simülakrların iç içe geçtiği bir alan yaratarak onu belirsizleştirir,” ifadelerinin yer verildiği sergi, Bernard Stiegler’in kavramlarıyla değerlendirildiğinde, dijital teknolojilerin insanın dünyayla olan ilişkisini nasıl köklü bir dönüşüme zorladığını araştırıyor.

Ecem Dilan Köse

Dijitalin varlık ve yokluk arasındaki ince çizgide sunduğu estetik deneyimi incelerken, sanatın varlık-yokluk diyalektiği üzerindeki dijital etkileri de gözler önüne seren sergi, İzmir Enternasyonel Fuarı boyunca ziyaret edilebilir.

Previous Story

İMALAT-HANE’de Yeni Sergi

Next Story

“Sınırsız Kütüphane” Karşı Sanat Çalışmaları’nda

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.