Geri Çekilene Kadar “Katliam Yasasına Hayır”

Sokak hayvanlarının "uyutulma" adı altında "katledilmesine" karşı çıkmak amacıyla, bugün İstanbul Yenikapı’da büyük bir miting düzenleniyor. Mitingde, Ajda Pekkan, Hande Yener, Norm Ender, Seren Serengil ve Sertab Erener sokak hayvanları yasası için sahne alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hazırlanan, AKP ve MHP’nin oylarıyla Meclis’te kabul edilen Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliğe tepkiler büyümeye devam ediyor. Yaşam hakkı savunucuları, sokakta yaşayan hayvanları toplanarak barınaklara gönderilmesin ve öldürülmesinler diye; hayvanların haklarını korumak adına, ‘katliam yasasına’ karşı İstanbul’da büyük bir miting düzenleniyor.

Miting, sokakta yaşayan hayvanların yaşam hakkı için, 1 Eylül 17:00’da Yenikapı Etkinlik Alanı’nda gerçekleştirilecek. Mitingde ayrıca Ajda Pekkan, Hande Yener, Norm Ender, Seren Serengil ve Sertap Erener sahne alarak, sokak hayvanları için seslerini duyuracaklar. “Katliam Yasasına Hayır Mitingi” için şu çağrıda bulunuldu:

“Toplumun vicdanı, ahlaki değerleri ve inanç kodları ile çelişen bu yasa değişikliğine tepki göstermek için her yaştan bireyler ve hak savunucuları olarak Yenikapı’da olacak, sokakları paylaştığımız hayvanların toplanılmalarını, esaret altında tutulmalarını ve öldürülmelerini kabul etmediğimizi bir kez daha hep birlikte haykıracağız.”

Her Fırsatta Karşı Çıkmaya Devam

Mitingde sahne alacak olan sanatçılar bu yasa tasarısı gündeme geldiğinden beri susmuyorlar katliam yasasına karşı sosyal medya hesaplarından ve sahnelerden açıklama yaparak tepkilerini dile getiriyorlardı.

“Onlar Masum…”

Ajda Pekkan geçtiğimiz Temmuz ayında en son “Akıl tutulması yaşanıyor ülkede. Biz kedilerle, köpeklerle büyüdük. Onlarla empati yaptık. Bizleri zelzeleden kim kurtaracaktı? Onlar kurtardılar. Hiçbir hayvan kendisini rahatsız etmedikçe saldırmıyor” şeklinde açıklama yapmıştı. Pekkan tepsikini daha önce de “Onlar masum… Bizi de uyutsunlar o zaman” şeklinde dile getirmişti.

İlginizi çekebilir:  Art Show: Galeriler Buluşması

“Vebali Boyunlarına Olacak”

Sertap Erener, Temmuz ayında verdiği bir konserde sokak hayvanlarıyla ilgili kanun teklifine tepki göstererek “Bu iş için elimizden geleni yapalım çünkü bu işin vebali boyunlarına olacak. Böyle bir şeyi biz kaldıramayız toprak hiç kaldıramaz. Zaten çok acımız var, bir de bunu eklemeyelim” demişti.

 

Sosyal medya hesaplarında her fırsatta barınak ve sokak hayvanlarıyla ilgili paylaşımlar yapan şarkıcı Hande Yener “1 Eylül’de Yenikapı’da görüşmek üzere” şeklinde bir paylaşım yaparak mitingin afişini yayınladı ve herkesi mitinge çağırdı.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Hande Yener (@handeyener)’in paylaştığı bir gönderi

Sık sık barınak ziyareti yapan, birçok köpeği sahiplenen ve sosyal medya paylaşımlarıyla farkındalık yaratan Seren Serengil de Instagram hesabından aşağıdaki paylaşımı yaptı.

 

Previous Story

Holokost’u “Yağmalananlar” Üzerinden Okumak

Next Story

Maison & Objet Başlıyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.