Kadir Kayserilioğlu, "Cennetin Duvarları

Cennetin Duvarları

Kadir Kayserilioğlu'nun "Cennetin Duvarları" isimli deneysel filminin gösteriminden oluşan kişisel sergisi, 5 Ekim'de İ.M.Ç. de  bulunan "non.sight" isimli bağımsız sanat alanında açılıyor. 

Ele aldığı konular genellikle gerçeklik, toplumsal cinsiyet, kimlik ve popülizm etrafında dönen Kadir Kayserilioğlu’nun  “Cennetin Duvarları” isimli deneysel filminin gösteriminden oluşan üçüncü  kişisel sergisi İ.M.Ç. de  bulunan “non.sight” isimli bağımsız sanat alanında izleyiciyle buluşuyor. Sanatçının hobicilik teması üzerinden şekillenen kendi araştırmalarının dramatik bir derlemesini sunan filmin ilk gösterimi 5 Ekim Cumartesi günü, saat 18:00 gerçekleşecek.

Kadir Kayserilioğlu, “Cennetin Duvarları”

Belgesel ve kurgunun iç içe geçtiği film sanatçının yeni edindiği bir hobi olan ekosistemler yaratma merakından bahsetmesiyle başlıyor. Terraryum kurmak, akvaryumda karides beslemek gibi basit hobilerin bir tanıtım videosu gibi açılan film ilerledikçe farklı yönlere giderek, bu hobilerin silah ticareti, denetleme teknolojileri, nekro-politika ve insan dışı türlerin dünyasında gerçekleşen çeşitli direnç pratikleri gibi konularla bağlantılarını anlatıyor.

İlginizi çekebilir:  Beeple'dan Andy Murray ile NFT Projesi

*Cennetin Duvarları, 5 Kasım’a kadar izlenebilecek.

Previous Story

“Vera Molnár’ın İzinde”

Next Story

Holokost’u “Yağmalananlar” Üzerinden Okumak

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.