Ayvalık Film Festivali’nde 28 Türk Filmi Gösterilecek

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programında yer alacak Türkiye’den yapımlar belli oldu.

/

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, bu yıl 17-22 Eylül tarihleri arasında izleyicileri ağırlayacak. Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle organize edilen festival, “Türkiye’den Filmler” bölümünde yılın en çok konuşulan 28 yerli yapımını izleyiciyle buluşturacak. Türkiye Sineması’ndan ödüllü filmler, belgeseller ve kısa filmlerin yer alacağı festivalde, ayrıca birçok yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu izleyicilerle bir araya gelecek.

Festivalde Öne Çıkan Filmler

Festivalin Türkiye Sineması 2023-2024 bölümünde, ulusal ve uluslararası festivallerde ödüller kazanmış dikkat çekici yapımlar gösterilecek.

Bu bölümde yer alacak filmler arasında Ozan Yoleri’nin dünya prömiyerini Tallinn Black Nights Film Festivali’nde yaptığı ve İstanbul Film Festivali’nde Seyfi Teoman İlk Film Ödülü’nü kazandığı Başlangıçlar filmi yer alıyor. Film, yirmili yaşlarındaki resim restoratörü Defne’nin Paris’ten İstanbul’a dönüşü ve geçmişiyle yüzleşme sürecini anlatıyor. Filmde Ahsen Eroğlu ve Hazal Subaşı başrolleri paylaşıyor.

“Beraber”

Mete Gümürhan’ın ilk uzun metrajlı filmi Beraber, Rotterdam’da doğup büyümüş Zeki’nin annesini kaybetmesiyle başlayan ve babasının Türkiye’ye taşınma kararıyla daha da karmaşıklaşan hayatını konu alıyor. Zeki’nin İstanbul’da edindiği arkadaşlıklar, filme umut dolu bir perspektif katıyor.

Yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’nun yaptığı Bildiğin Gibi Değil filmi, babalarının ölümü sonrası bir araya gelen üç kardeşin aile ilişkilerinin karmaşıklığını ve değişen dengeleri gözler önüne seriyor. Film, İstanbul Film Festivali’nde dört ödül kazandı ve yönetmen Vuslat Saraçoğlu ile oyuncular Hazal Türesan, Alican Yücesoy ve Serdar Orçin Ayvalık’ta izleyicilerle buluşacak.

“Faruk”

Sinan Kesova’nın bu ilk uzun metrajlı filmi Büyük Kuşatma, eşinin ölümü sonrası geçmiş hatalarıyla yüzleşmeye çalışan bir adamın trajikomik hikayesini anlatıyor. Başrollerde Alp Öyken, Yiğit Sertdemir, Asiye Dinçsoy ve Dolunay Soysert yer alıyor.

Aslı Özge’nin gerçek karakterlere ve olaylara dayanan Faruk filmi, İstanbul’da kentsel dönüşüm tehdidi altında yaşayan yaşlı bir adamın hayatını ve karmaşık baba-kız ilişkisini ele alıyor. Gösterim sonrası yönetmen Özge ve görüntü yönetmeni Emre Erkmen izleyicilerle söyleşi yapacak.

İlginizi çekebilir:  Kundurama Rüyanın Öte Yakasına Geçiyor

Yönetmen Tunahan Kurt’un Karganın Uykusu filmi, karısının şüpheli ölümü sonrası ileri seviyede uyurgezerlik problemi yaşayan Nasip’in hayatına odaklanıyor. Film, Adana ve Ankara Film Festivalleri’nde birçok ödül kazandı.

“Yurt”

Reha Erdem’in antik bir kent yakınlarındaki yoksul bir köyde geçen ve atletizm yarışlarına hazırlanan genç bir kadını konu alan filmi, ekolojik sürdürülebilirlik temasıyla dikkat çekiyor. Neandria filminin yönetmeni Reha Erdem ve yapımcı Ömer Atay da festivalde izleyicilerle bir araya gelecek.

Nehir Tuna’nın dünya prömiyerini geçen yıl Venedik Film Festivali’nde yapan ve Bisato d’Oro En İyi Senaryo ödülüne layık görülen ilk uzun metrajlı filmi Yurt, 14 yaşındaki lise hazırlık öğrencisi Ahmet’in yaşadıklarına odaklanıyor. 90’lı yılların sonunda Türkiye’deki siyasi kutuplaşma atmosferinde geçen bir büyüme hikâyesini anlatan filmde Doğa Karakaş, Can Bartu Arslan, Ozan Çelik, Tansu Biçer ve Didem Ellialtı başrollerde yer alıyor.

Türkiye’den Beş Belgesel

Berke Baş’ın yönettiği ve İstanbul Film Festivali’nde En İyi Belgesel Ödülü’ne layık görülen Dargeçit, İpek Kent ile Efe Öztezdoğan’ın birlikte yönettikleri Eclipse, Kerem Soyyılmaz’ın yönettiği geçen yıl Adana Film Festivali’nde En İyi Belgesel Ödülü’nü kazanan Rodakis’i Araraken, Nefin Dinç’in adını Homeros’un Akdeniz için kullandığı tabirden alan filmi Şarap Rengi Deniz ve Belit Sağ’ın Altyazı Fasikül Görünür Görünmez: Bir (Oto)Sansür Antolojisi’nde yer alan filmi Sevil Ayvalık’ta izleyiciyle buluşacak.

Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, İsmet İnönü Kültür Merkezi, ASKEV Sera ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek. Festival bilet satışları 7 Eylül’de başlayacak.

Previous Story

Shakespeare Portresi Gerçek mi Sahte mi?

Next Story

Winehouse ve Faithfull’un Özel Eşyaları Açık Artırmada

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.