Chris Calvet, Le Tigre

Chris Calvet’in “Signes” Serisi 42 Maslak’ta

Gama Gallery, Fransız görsel sanatçı Chris Calvet’in “Signes” başlıklı ünlü serisine ev sahipliği yapacak. Calvet’in doğa ve elementlerden ilham alarak yarattığı eserleri, 18 Eylül ile 12 Ekim tarihleri arasında 42 Maslak’ta ziyaret edilebilir.

 Chris Calvet, dünya çapında tanınmasını sağlayan ve sanat çevrelerinde büyük beğeni toplayan “Signes” serisinde özgün tekniklerini, doğa ile insan arasındaki derin bağı vurgulayan sembollerle birleştiriyor. Seçtiği modelleri kullanarak, onların ifade gücünü eserlerine yansıtmayı amaçlayan Chris Calvet, doğayla insan arasındaki kopmaz bağı duygusal ve görsel bir deneyime dönüştürüyor.

Chris Calvet, Le Chemin

“Signes” serisi, Chris Calvet’in asırlık Çin kaligrafi sanatına yenilikçi ve çağdaş bir yaklaşım getiriyor. Kaligrafik kompozisyonları, ruhsal ve doğal dünyaya dair evrensel kavramları estetik bir formla bir araya getiren Calvet, serbest kaligrafi teknikleri, saf pigmentlerin renk oyunları ve geometrik yapıların zenginliğiyle eserlerine hayat veriyor.

Chris Calvet, Le Monde – Le Paradis

Çalışmalarında hem geleneksel hem de modern teknikleri kullanarak canlı ve çağdaş bir üslup yaratan sanatçının zamansız ve evrensel dili ve malzemelere özgün yaklaşımları, her bir esere derin bir ifade ve canlılık kazandırıyor. Calvet’in eserleri, bugüne kadar Çengdu, Şangay, Paris, Lozan, Hamburg, Roma ve Seul gibi dünyanın birçok saygın sanat merkezi ve galerileride sergilendi.

İlginizi çekebilir:  Sanatçı Robottan Otoportre Sergisi

Chris Calvet’in “Signes” serisi, 18 Eylül itibarıyla 42 Maslak’ta ziyaret edilebilecek.

Chris Calvet

Chris Calvet 

1979 doğumlu Fransız sanatçı, doğa ve öğelerden (malzemeler, ışık, renkler, şekiller vb.) ilham alarak çalışmalarını sürdürmektedir. 2015 yılında Starter Gallery tarafından fark edilerek, Çin’in Chengdu şehrindeki en büyük müzelerde eserlerini sergileme fırsatı buldu. Alessandra Laneve’nin rehberliğinde tekniğini öğrenip ustalaşarak “Signes” serisini oluşturdu. Bu seri ile birlikte, Paris, Lozan, Hamburg, Roma ve Seul gibi şehirlerde sergilenen çalışmalarıyla uluslararası üne kavuştu. Sanatçı, eserlerinde, seçilmiş modellerin plastik unsurlarını kullanarak insanlık ve doğa arasındaki bağı yansıtmaktadır. Chris Calvet’in eserleri Avrupa’dan Asya’ya uzanan geniş bir izleyici kitlesi tarafından beğeni toplamaktadır.

Previous Story

“Gökyüzü Başımızın Üstüne Düşebilir”

Next Story

“Kurda, Kuşa, Aşa… Ve Göze”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.