Bor Sanat ve Exit Kolektif’ten Sanatçılara Çağrı!

Exit Kolektif ve Bor Sanat ortaklığında konuk sanatçı programı başlıyor. Mardin'de gerçekleşecek proje, yerel sanatçılarla ulusal ve uluslararası sanatçıları bir araya getirerek, çağdaş sanat üretimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

 

Mardin’de bulunan Exit Kolektif ile ortak bir konuk sanatçı projesi geliştiren Bor Holding bünyesindeki Bor Sanat, kolektif yerleşkesinde sanatçıları buluşturan bir projeye imza atıyor.

Exit Kolektif ve Bor Sanat’ın açık çağrı ile sanatçıları davet ettiği bu proje kapsamında, ulusal ve uluslararası sanatçılar yılda dört kez birer aylık dönemler halinde Exit Kolektif üretim alanında konaklayacak ve sanat çalışmaları yapacaklar. Proje, Mardin’in tarihi ve kültürel zenginliği içinde, yerel sanatçılarla ulusal ve uluslararası sanatçıları bir araya getirerek, çağdaş sanat üretimlerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Program süresince sanatçılara konaklama, stüdyo mekanı ve üretim desteği sağlanacak. Başvurular, Beral Madra ve Ebru Nalan Sülün’ün liderliğindeki danışma kurulu tarafından değerlendirilecek ve sonuçlar 20 Eylül 2024’te açıklanacak.

İlginizi çekebilir:  Lowry’nin Tablosu Yerinde Canlandırıldı

Bor Sanat Koleksiyonuna Dahil Olacak

Programın ilk dönemi 14 Ekim – 14 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Üretilen eserler, her dönemin sonunda EXIT Kolektif Sergi Alanı’nda ziyaretçilerle buluşacak. Güz döneminin ikinci periyodu ise 25 Kasım – 25 Aralık 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bahar dönemi ise 2025 yılında 10 Mart – 10 Nisan ve 21 Nisan – 21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Program, Mardin’de yaşayan, üretim yapan 25-45 yaş arasındaki sanatçıların başvurularına açık olacak. Konuk sanatçıların ürettikleri eserler, Bor Sanat koleksiyonuna dahil edilerek yıl sonunda sergilenecek.

Konuk sanatçı programına katılım koşullarına Bor Sanat’ın web sitesinden ulaşabilirsiniz.

Previous Story

ABD’nin Her Yerinden Yaz Sergileri

Next Story

Banksy’nin Hayvanlar Alemi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.