"Grand Tour"

Ödüllü Filmler Ayvalık Film Festivali’nde

17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali'nde, 2024 Cannes Film Festivali’nin ödüllü yapımları Türkiye’de ilk kez izleyiciyle buluşacak.

Seyir Derneği tarafından Ayvalık Belediyesi işbirliğiyle 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali programında yer alacak ilk filmler belli oldu. 2024 Cannes Film Festivali’nin ödüllü yapımları Türkiye’de ilk kez Ayvalık’ta izleyiciyle buluşacak.

Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Miguel Gomes’in “Grand Tour”u, En İyi Senaryo ödüllü Colin Fargeat imzalı “The Substance”, Jüri Büyük Ödülü’nün sahibi Payal Kapadia yönetmenliğindeki “All We Imagine as Light” filmi festivalde gösterilecek.

Festivalde ayrıca, Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Mohammad Rasoulof’un yönettiği “The Seed of the Sacred Fig” ile Altın Palmiye için yarışan Ali Abbasi yönetmenliğindeki “The Apprentice”, Christophe Honoré imzalı “Marcello Mio” ve Paolo Sorrentino’nun yeni filmi “Parthenope” Türkiye prömiyerlerini Ayvalık’ta yapacak.

17 Eylül’de Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amfitiyatro’da düzenlenecek açılış gecesiyle başlayacak festivalde gösterimler bu yıl Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Fabrika Ayvalık, ASKEV Sera, İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Kırlangıç Ayvalık’ta gerçekleşecek.

Cannes Festivali’nde Ödül Alan Filmler

Miguel Gomes’in “Grand Tour” filmi, 1918 yılında nişanlısı Molly’den kaçıp Asya turuna çıkan Edward’ın hikayesini anlatıyor. Molly de Edward’ı bulmak amacıyla aynı tura çıkar ve olaylar böylece gelişir. Film, siyah beyaz çekilmiş ve dönemin ruhunu yansıtıyor.

İlginizi çekebilir:  Ringde ve Sokakta Dövüşen Kadınlar

Colin Fargeat’ın “The Substance” filmi, güzellik ve gençlik baskısını ele alıyor. Eski bir oyuncu, kendisinin daha genç ve güzel versiyonunu yaratacak bir ürün kullanmaya karar veriyor. Başrollerde Demi Moore ve Margaret Qualley yer alıyor.

Payal Kapadia’nın “All We Imagine as Light” filmi, Bombay’da yaşayan üç hemşirenin yaşamlarını konu ediniyor. Prabha, Anu ve Parvaty’nin hikayeleri üzerinden Mumbai’deki zorluklar ve dayanışma anlatılıyor.

“All We Imagine as Light”

Mohammad Rasoulof’un “The Seed of the Sacred Fig” filmi, Tahran’daki Devrim Mahkemesi’nde çalışan bir yargıç ve ailesinin hikayesini gözler önüne seriyor. Film, İran’ın teokratik yapısını ve sınıf farklılıklarına ışık tutuyor.

Paolo Sorrentino’nun “Parthenope” filmi, Napoli’ye geri dönerek kadınların güzellik ve gençlik mitine karşı verdikleri mücadeleyi konu alıyor. Celeste Dalla Porta ve Gary Oldman başrollerde.

“Marcello Mio”

Ali Abbasi’nin “The Apprentice” filmi, Donald Trump’ın gençlik yıllarını ve bugünkü gücüne kavuşma sürecini ele alan bir biyografi. Trump’ı Sebastian Stan, Roy Cohn’u ise Jeremy Strong canlandırıyor.

Christophe Honoré’nin “Marcello Mio” filmi, Marcello Mastroianni ve Catherine Deneuve’ün kızı Chiara Mastroianni’nin başrolde olduğu kişisel bir anma niteliğinde. Chiara Mastroianni, ebeveynlerinin gölgesinde var olmanın zorluklarını canlandırıyor.

 

Previous Story

Sabancı Vakfı 9. Kısa Film Yarışması

Next Story

Yazlık Sinemalar

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.