Güney Afrikalı Jake Michael Singer'ın "Murmurations," adlı işi

Bobo by The Stay

The Stay Grubu’nun yeni oteli Bobo by The Stay, Bodrum Cennet Koyu’nda açıldı. Mekânın en etkileyici detayları kurtarılan zeytin ağaçlarına ev sahipliği yapması. Bu ağaçların arasında çok yakında Ouchh dijital sanat ikilisinin bir işi sergilenmeye başlanacak.

//

İsmini, kendilerine özgü tarzları, sanat ve felsefe akımlarına olan ilgileri ve dünya görüşleriyle bohem burjuvazi yaşam tarzına sahip olan ‘Bobo’lardan alan otel, Cennet Koyu’nun en güzel noktasında yer alıyor. Doğa ile iç içe olan otel, sahilden otel odalarına dek 200-300 yaşında zeytin ağaçlarının gölgesinde on dönümlük zeytinlik alanın çevresinde yer alıyor. Denize nazır konumuyla otel, endüstriyel tasarıma sahip 24 odası, 3 farklı konseptteki restoranı, spa & fitness alanı ve plajı ile misafirlerini ağırlıyor.

Mimari tasarımı Mahmut Anlar ve ekibi Geo ID tarafından yapılan ve yetişkinlere özel Bobo by The Stay; The Stay DNA’sına işlemiş olan kültür sanat aktiviteleri, sanatçı iş birlikleriyle yapılacak doğanın içinde özel enstalasyonlar, ritüelleşecek gün batımı partileri ve yaz sezonu boyunca yapılacak sürpriz etkinlikleri ile Bodrum Cennet Koyu’nda yerini alacak.

Sürdürülebilirlik misyonu doğrultusunda tüm otellerinde karbon ayak izini sıfırlayan ve Türkiye’nin ilk karbon nötr otel grubu olan The Stay, Bobo by The Stay’de de tek kullanımlık plastik bulundurmuyor. Ve diğer otellerinde olduğu gibi sanat tutkusunun altını çizecek şekilde Bodrum’daki yeni otelinin odalarında ve ortak alanlarında da önemli sanatçıların eserleri dikkat çekiyor. Otelin sanat koleksiyonundaki eserlerin çok büyük bir kısmı The Stay otellerinin CEO’su Ali İspahani ve Kreatif Direktör Maya Yıldırım tarafından seçiliyor. Şu anda otelde eserleri bulunan üç sanatçı var: Maria Consuelo Mendoza Fortune, Jake Michael Singer, Ouchhh.

Maria Consuelo Mendoza Fortune’ın işleri otelin her odasında yer alıyor

Maria Consuelo Mendoza Fortune Geleneksel Küba unsurlarını ve modern teknikleri bir araya getirerek düşündürücü ve etkileyici eserler yaratan bir sanatçı. Mistik kadınları odağına alan tabloları ortak alanlar ve suite odalarda konumlanıyor.

Jake Michael Singer Heykel, fotoğraf ve resim dallarını bir araya getiren multidisipliner bir sanatçı. Çalışmaları genellikle maddesellik, mit ve katharsis üzerine. Kendisini 2022’de 17. İstanbul Bienali kapsamında ve 2021 yılında Küçük Mustafa Paşa Hamamı’nda sergilediği eserlerden tanıyoruz. Bobo Beach’in iskelesine denizden yanaştığınızda sizi Singer’in nefes kesici Anka Kuşu heykeli karşılıyor. Singer, bu heykel serisindeki eserlerine “Murmurations” adını veriyor. Murmuration kelimesinin kökeni, Sanskritçe “marmara”dan gelen “murmur”dan türemiş ve bu terim rüzgârın ağaçların yaprakları arasından hışırtısıyla ya da suyun akışıyla çıkan sesi tanımlıyor. Bu eserlerde kullandığı paslanmaz çelik çubuklar, endüstriyel olarak çit yapmak için üretilmiş. Burada sanatçı kuş ve çit arasında özgürlük, güvenlik ve tutsaklık paradoksu yaratıyor.

İlginizi çekebilir:  70’inde Zeytin Dikmek: Ege Mutfağı

Ouchhh Dijital sanat ikilisi Ouchhh’un The Stay Art Collection’daki ikinci eseri Temmuz ayında Bobo by The Stay’in zeytinlik alanında konumlanacak. İkilinin ilk eseri The Stay Boulevard Nişantaşı’nda açıldığı günden beri sergileniyor. Bobo by The Stay’de ise 10 dönümlük asırlık zeytin ağaçlarının arasında sergilenecek dijital eser, ancak akşam görüntülenebilecek ancak gündüz de doğanın içinde kaybolabilecek.

Bobo by the Stay Cennet Koyu’nda yer alıyor

Otelde plastik sanatların dışında yaz boyunca sahne sanatlarının sergileneceği Komedi Kulüp Tatilde etkinlikleri olacak. Bunun yanı sıra sanat eseri gibi Sankai By Nagaya’nın omakase tadım menüsü de kısa bir süreliğine Bobo’da olacak. Bobo by The Stay’in Bobo ruhuna hitap eden üç farklı restoranı bulunuyor. Bebek Hotel by The Stay’in terası gibi kurgulanan ve İstanbul’da öne çıkan imza lezzetlerin küçük bir bölümüne de menüsünde yer veren Bobo Lounge, kahvaltı dahil tüm gün servis veriyor. Sadece akşamları hizmet veren İstanbul’un önemli lezzet duraklarından biri olan Dragon 40 yılı aşkın artık ikonikleşmiş menüsünün yanı sıra ördek salata ve sushi gibi yeni seçenekler sunuyor. Bobo by The Stay’in Bodrum’a kattığı en yeni konsept ise deniz ürünleri restoranı Paraliaki. Yunanca kayayla denizin birleştiği nokta anlamına gelen Paraliaki. Ege’nin biraz da Yunan esintili en doğal lezzetlerini deniz tutkunlarıyla buluşturuyor.

Cennet Koyu’nun kristal sularına açılan Bobo Beach, hem kum üzerinde hem asırlık zeytin ağaçlarının gölgesinde, hem de doğanın huzurlu seslerinde misafirlerin dinlenebileceği farklı alanlar sunuyor. Deniz keyfini farklı şekillerde deneyimlemek isteyen misafileri için Bobo Beach üç ayrı alan sunuyor: Sand, Earth ve Stone.

Previous Story

Yaz Vizyonunda Neler Var?

Next Story

Mike Berg’le “Buraya Nasıl Geldik?”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.