Bernar Venet, 2 x 6 Arc Verticaux 77,5°, 2024, Corten Steel, 826 3/4 in; 2100 cm

Bodrum Sergileri

Bodrum son yıllarda yaz aylarında birbirinden farklı sergilerle anılmaya başlandı. 2024 yaz sezonu boyunca görülebilecek yerel ve uluslararası sanatçıların işlerinden oluşan sergileri derledik.

//

Maxx Royal bu yıl çağdaş sanatın en önemli isimlerine ev sahipliği yapıyor. Maxx Royal’e özel yaratılan bazı eserlerse kalıcı olarak tasarlandıkları için Bodrum’a büyük değer katıyorlar.

Paris ve Dubai’de galerileri bulunan BASTOK LESSEL Zeynep Utku’nun kuruculuğunu üstlendiği Arts Connected iş birliğiyle Maxx Royal Hotel’de.

Marina girişine yerleştirilen 82 yaşındaki kavramsal sanatın öncülerinden Bernar Venet’in mekâna özel yaptığı 21 metrelik ark kalıcı bir enstelasyon olma özelliğini taşıyor. BASTOK LESSEL ve Arts Connected aynı zamanda çağdaş ve modern sanatın önde gelen isimlerinden oluşan bir karma sergiye de ev sahipliği yapıyor.

Bodrum, Maxx Royal’deki karma sergiden bir kare, 28 Haziran – 28 Eylül 2024

Maxx Royal’de Bernar Venet

Maxx Royal Bodrum, 200 metrekarelik açık stüdyo alanıyla, uluslararası üne sahip sanatçıların eserlerine ev sahipliği yapıyor. Eserler, geometri ve soyutlamanın sınırlarını zorlayarak sanatı doğayla buluşturuyor. Refik Anadol’un rüzgar tahmin verilerini estetik bir deneyime dönüştüren yapay zekâ veri resmi, otelin lobisinde yer alırken, kavramsal sanatın öncülerinden Bernar Venet’in 2 x 6 Arc Verticaux 77,5° (Denize Açılan Kapı) ve 219.5° Arcs x 4 adlı büyük ölçekli açık hava heykelleri, koyun girişinde yer alıyor.

Bernar Venet, 219.5° Arc x4, 2001, Paslanmaz Çelik, 139 34 x 146 x 25 14 in 355 x 371 x 64 cm

Koyda Bernar Venet, Lobide Refik Anadol Eseri

Bernar Venet’in enstalasyonu, körfezin girişine yerleştirilmiş, her biri 21 metre yüksekliğinde altı yaydan oluşuyor. Venet’nin tüm eserleri gibi bu enstalasyon da minimalist estetiği ve matematiksel kavramları keşfeden büyük ölçekli metal heykellerden oluşan kendine özgü tarzını yansıtıyor. İzleyicileri sanat, mekân ve peyzaj arasındaki karmaşık ilişkiyi düşünmeye davet eden eser, koyun doğal güzelliğiyle kusursuz bir şekilde harmanlanıyor. Fransız sanatçının eserleri, New York’taki Modern Sanat Müzesi, Chicago Sanat Enstitüsü, İsviçre’deki Fotomuseum Winterthur ve Washington, D.C.’deki Ulusal Sanat Galerisi koleksiyonlarında yer alıyor. ArtsConnected ve Bernar Verner Studio iş birliğinde hazırlanan Zuhal Demirarslan prodüksiyonu ile çekilen bir belgesel olduğunu da not düşelim.

Refik Anadol’un rüzgâr tahmin verilerini estetik bir deneyime dönüştüren ve yapay zekâ tarafından üretilen bir veri tablosundan oluşan enstalasyonuysa lobide ye alıyor.

Arts Connected ve BASTOK LESSEL iş birliğinde gerçekleştirilen karma sergideyse Alexandre Calder, Claire Tabouret, Fernand Léger, Yoshimoto Nara, Josh Sperling, Gérard Schneider, Alain Jacquet, Jeremy Demester, Jean-Guillaume Mathiaut ve Chung Young Hwan gibi sanatçılar yer alıyor. Farklı geçmişlerden ve sanatsal akımlardan gelen sanatçılar arasında bir diyalog yaratmayı hedefleyen sergi, modern ve çağdaş sanatın zengin ve çok boyutlu bir yorumunu sunuyor.

Chung Young – Hwan, Mindscape, 2023, arkası tarihli ve imzalı, tuval üzerine akrilik, 162.2 x 130.3 cm I 63 7/ 8×51 1/4 in

Bodrum Loft’ta “Persona”

Bodrum’un Demirbükü Koyu’nda yer alan, Bodrum Loft, bu yaz Persona sergisine ev sahipliği yapıyor. Geçtiğimiz yıllarda Almanya merkezli KÖNİG Galeri ve Fransa merkezli Perrotin Galeri ile düzenlediği sanat etkinlikleriyle dikkat çeken mekân, bu yıl Avrupa’nın önde gelen bir başka galerisi Thaddaeus Ropac ile çalışıyor.

Artsa Danışmanlık’ın kurucusu Selcan Atılgan’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, çağdaş heykelin özgün ve yenilikçi isimlerinden Tony Cragg, Tom Sachs ve Sylvie Fleury’nin eserlerini bir araya getiriyor. Sergilenen işler bronz, çelik ve metalin dokusuyla şekillenen heykellerden oluşuyor.

Sanatçı ve eserlerin bir araya getirilmesinde Thaddaeus Ropac Galeri’nin sanat programı ve uluslararası başarılarını göz önünde bulundurduklarını belirten Atılgan şunları söylüyor: “Öncelikle, her eserin serginin bütünlüğüne nasıl katkı sağlayabileceğini ve izleyiciye hangi deneyimleri sunabileceğini değerlendirdik. Sanatçıların yenilikçi yaklaşımları, estetik anlayışları, kişiyi içsel bir sorgulama yolculuğuna çıkarmaları ve alışılmış olanı sıra dışı bir biçimde sunmaları, serginin ortak temelini oluşturdu. On eserden ve her sanatçının kendine özel hikâyeleriyle oluşan bu seçkimizle izleyicilere farklı ve zengin bir deneyim sunmayı amaçladık.”

Persona sergisi, Bodrum Loft’ta 1 Eylül’e kadar kadar görülebilir.

Tom Sachs. Stupa, 2013. Bronz. 325,1 x 66 x 66 cm / 128 x 26 x 26 inç. © Tom Sachs

Caresse Art “ArtIstIc Integrity UnIty”

Bodrum ve Bitez koyu arasında Asarlık Mevkii’nde konumlanan Marriott International The Luxury Collection bünyesindeki Caressa Resort Bodrum, geçtiğimiz yaz Caressa Art projesini hayata geçirdi. Kültür sanat turizmine önemli katkıda bulunmayı hedefleyen proje, bu yıl uluslararası bir nitelik kazanarak, Artistic Integrity Unity temasıyla kapılarını açtı.

Küratörlüğünü Elçin Sümer’in üstlendiği otel mimarisiyle entegre müze, 250’den fazla ulusal ve uluslararası galeri ve sanatçının 1000’den fazla çağdaş sanat eserine ev sahipliği yapıyor. Projenin, sanata ve sanatçıya destek veren bir ‘sanat turizmi’ girişimi olduğunu belirten Sümer: “Caresse Art’ı oluştururken iki temel amaç üzerinde durduk. Bunlardan ilki; Caresse Bodrum öncülüğünde, sanat turizmine kapılarımızı açarak yerli ve yabancı sanatsever turistleri misafir etmek ve kültürel, sanatsal, ekonomik alışverişe destek olmak. Diğer amacımız ise; sanatçılarımızın temsiline, sanatına ve ekonomik değerlerine destek vererek, onları hem bu bütünleştirici oluşumla bir araya getirmek hem de bu proje vasıtasıyla onlara yeni deneyim kapıları açılmasını sağlamaktı” diyor. Otel yerleşkesi içinde 24 saat gezilebilen sergi, Kasım ayı sonuna kadar ziyaret edilebilir.

Anna Laudel ZAI’de

Zai Yaşam’da bulunan Anna Laudel Bodrum, 2024 yaz sezonu programı ile Eylül ayına kadar birçok farklı disiplin ve perspektif sunan dört kişisel sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi programı, Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in işlerini bir araya getirerek başlıyor. Kütahya’da çocuklukları birlikte geçen ve sanat üretimlerine küçük yaşta başlayan Ertuğrul Güngör ve Faruk Ertekin’in işlerinden oluşan Breakers of Vases sergisi izleyiciyi geleneksel seramik sanatının modern motiflerle buluştuğu bir yolculuğa çıkarıyor. Sergi, 7 Temmuz’a kadar ziyaret edilebilir.

Sezonun ikinci sergisi 12 Temmuz’da Looking Through the Glass sergisi ile devam edecek. Sanat ve edebiyatı bir araya getiren Ardan Özmenoğlu’nun Looking Through the Glass sergisi sanatçının yeni kitabının lansmanına da ev sahipliği yapacak. Sergi 28 Temmuz’a kadar görülebilir.

Programın devamında, 2-18 Ağustos tarihleri arasında Lal Batman’ın eserleri Cherry on Top sergisi ile ZAİ Yaşam’da yer alacak. Uluslararası fuarlarda ilgi gören, İstanbul ve Düsseldorf sergileriyle geniş izleyici kitlelerine ulaşan Lal Batman, modern dünyanın karmaşık problemlerine psikolojik ve çarpıcı yorumlar getiriyor. Sergi serisinin sonuncusunu Hanefi Yeter’in kişisel sergisi Hâl-bu-ki ile gerçekleştirecek Anna Laudel, sanatçının resim ve seramik gibi farklı disiplinlerden önemli eserleri ile sonbaharı selamlayacak. Hâl-bu-ki sergisi, 23 Ağustos- 8 Eylül tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

x-İST Casa dell’Arte Bodrum’da

Sanatçılar Ali Bilge Akkaya, Ansen, Aylin Zaptçıoğlu, Burçin Başar, Gülin Hayat Topdemir, Metin Alper Kurt, Merve Atılgan, Sayna Soleimanpour, Seda Hepsev, Serkan Yüksel ve Tayfun Gülnar’ın eserleriyle yer aldığı Siyah ve Yaz başlıklı karma sergi Casa dell’Arte Bodrum’da 4 Ağustos’a kadar görülebilir. x-ist galerinin düzenlediği yaz sergisi, sanatçıların siyah beyaz ve monokrom eserlerinden oluşuyor.

Casa dell’Arte Bodrum’un doğayla iç içe bir alanda konumlanan ve Doğu ve Asya mimarisi etkili galerisinden esin alan sergi, izleyicileri dingin bir deneyime davet ediyor. Sergi, 26 Haziran- 4 Ağustos tarihleri arasında Casa dell’Arte Bodrum Torba’da görülebilir.

Bodrum Ruins Hotel’de Sevil Dolmacı Gallery

Sevil Dolmacı Gallery, Bodrum’da, dünya çapında tanınmış Türk ve uluslararası çağdaş sanatçıların heykel ve resimlerinden oluşan seçkiyi, Ruins Hotel’in sofistike atmosferinde ziyaretçilerle buluşuyor. Galerinin geçtiğimiz aylarda çalışmaya başladığı Jeppe Hein’ın heykellerinden Meksikalı sanatçı Bosco Sodi’nin resimlerine, Ekrem Yalçındağ’ın eserlerinden Haluk Akakçe işlerine değin uzanan seçki, Golden Hour başlığı altında sergileniyor. Sevil Dolmacı sergisinin temasıyla ilgili şunları söylüyor: “Golden Hour adını verdiğimiz sergi, izleyene renkli ve eğlenceli bir dünyanın kapılarını açıyor. Işık ve zaman etkileşiminin en çarpıcı olduğu yaz ayları, sanat eserlerinin yaşam alanlarında mücevher gibi parladığı öne çıktığı zamanlardır. Yaşam alanlarında yer alan dokuya organik olarak entegre edilmiş eserler bazen renkli, bazen illüzyonist bir malzeme olan izleyeni de içine alan ayna, paslanmaz çelik üç boyutlu işlerle hem eğlenceli hem de bugüne dair gerçekliklerle yüzleşmemize aracılık ediyor. Bugüne dair gerçekler dediğimiz bireylerin kendi gerçeklikleridir. Değişen ruh halleridir. Ancak günün sonunda mekânla bütünleşen söz konusu eserler mekânın ruhuna eşlik ederek insanı rahatlatan ve bir çeşit huzur veren aura’ya sahip işlerden oluşuyor.”

Haluk Akakçe’nin etkileyici Mr Nobody eseri, Ozan Oganer’in Ayna Ayna Söyle Bana işi, Tony Cragg Spring heykeli, Rafael Gomez Barros kaşıklardan oluşan estelasyonu, Robert İndiana Hope işleri, Ekrem Yalçındağ İzlenimler ve Ahmet Oran Gün Batımı serginin öne çıkanları arasında yer alıyor. Golden Hour sergisi ile 16 Temmuz-15 Eylül günleri arasında Ruins Hotel’de ziyaretçilerini sanatın da eşlik ettiği eşsiz bir deneyime bekliyor.

WU Yalıkavak IV. Pop-Up Sergisi

WU Yalıkavak, Shopi go ART iş birliğiyle IV. Pop-Up sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide yer alan 20 sanatçının, farklı teknik ve tarzlarla oluşturdukları 41 eser yer alıyor. Sanatçıların kişisel deneyimlerini yansıtan eserler, Bodrum’un ruhunu ve enerjisini yansıtan renkler ve formlarla bir araya geliyor. IV. Pop-Up sergisi,Wu Yalıkavak’da 8 Eylül’e kadar görülebilir.

Avantgarde Refined Yalıkavak’da Koleksiyon Sergi

‘Doğa Ana’dan alınan ilhamla yenilenen Avantgarde Refined Yalıkavak, yeni sezonunda çağdaş sanat koleksiyonunu misafirlerinin beğenisine sunuyor. Sanat danışmanları Yasemin Bay, Meryem Sultuybek Yılmaz ve Gizem Ercengiz’in küratörlüğünde oluşturulan koleksiyonda, Murat Fırat, Seçil Büyükkan, Sanem Tufan, Buse Arca ve Gizem Ercengiz gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.

Koridorlarda Halil Vurucuoğlu, Merve Zeybek, Bawer Doğanay, Elif Sicim ve Marek Brzozowski gibi sanatçıların yapıtları sergilenirken, kütüphane ve özel alanlarda Zeki Faik İzer, Adnan Turani, Mustafa Ayaz gibi Türk sanatının ustalarının eserleri bulunuyor. Otelin dış alanında ise Bilal Hakan Karakaya’nın heykeli dikkat çekiyor. Otelin restoranı Ace’in duvarlarında Halil Vurucuoğlu’nun Küdür Koyu’nun eşsiz günbatımına göndermede bulunan üçlemesi yer alıyor.

İlginizi çekebilir:  Dirimart'tan Yeni Sergi

Serginin küratörlerinden Yasemin Bay sergiyle ilgili şunları söylüyor: “Avantgarde Collection’a ait olan ve yaz boyunca eklemlenerek büyüyecek koleksiyon sergisinin yanı sıra otel, belirli periyodlarda süreli sergileri de ziyaretçilerle buluşturacak. Bodrum, çağdaş sanatın gözde kültür sanat rotalarından birine dönüştü. Pandemi ve sonrasında Bodrum’a olan ilginin artmasıyla birlikte sanat galerileri de burada pek çok etkinlikle karşımıza çıkmaya başladı. Kültür sanatın bir şehre katkısı şüphesiz yadsınamaz; bölgenin marka değerini artırması, sosyal hayata yeni bir boyut katması bir yana sanatın İstanbul dışına taşıyor olması da mühim. Gördüğüm kadarıyla bu yıl sanat galerileri, oteller başta olmak üzere pek çok farklı mekânda sergi programlarıyla dolu dolu bir yaz yaşatacak sanatseverlere. Bizim Avantgarde Refined Yalıkavak için yaptığımız çalışma bir yönüyle farklılaşıyor. Biz ekip olarak Avantgarde Refined Yalıkavak’a özel bir koleksiyon hazırladık. Avantgarde Collection ve Lucis Initiative Kurucusu İsmet Öztanık ile birlikte yol aldık; tamamen yenilenen Avantgarde Refined’ın felsefesinden, doğa dostu yaklaşımından, mimarisinden, ruhundan esinlenen özel bir koleksiyon oluşturduk. Usta ve genç sanatçıların yapıtlarından oluşan Avantgarde Collection Özel Koleksiyonu, yaz boyunca yeni eser alımlarıyla birlikte büyüyecek. Otelin farklı mekânlarında misafirlerle buluşan bu özel koleksiyon sunumumuzun yanı sıra belirli bir alanda da çeşitli galerilerle, sanatçılarla iş birliği içinde süreli sergilemeler düşünüyoruz.”

Halil Vurucuoğlu, Magna Mater II – Sol Invictus – Magnum Opus VI, 2023, 100×69 cm, Elle kesilmiş kağıt üzerine sulu boya, Avantgarde Collection Özel Koleksiyonu

METT Bodrum Beach Resort ve Muse Contemporary

METT Bodrum Beach Resort, yeni nesil sanat galerisi Muse Contemporary ile iş birliği yaparak True Essence sergisi ile misafirlerini buluşturuyor. Muse Contemporary‘nin Türkiye’den ve dünyadan 12 sanatçıyı bir araya getirdiği ve küratörlüğünü Ayşe Pınar Akalın’ın üstlendiği sergide Alea Pınar Du Pre, Alex Petunin, Artem Martis, Canan Savaş, Jeff Robb, Kadir Akorak, Kübra Doğu, Laurence Jenk, Mehmet Sinan Kuran, Nezih Çavuşoğlu, Yasemin Vardarlılar ve Yulia Batyrova & Marat Mukhametov farklı disiplinlerden eserleriyle yer alıyor.

Sanatsal vizyonlarıyla öne çıkan 12 farklı sanatçının toplamda 38 eserinin bulunduğu True Essence sergisi, her sanatçının kendine özgü yorumuyla sanatın temel ve saf halini keşfetmeyi amaçlıyor. Serginin seçkisi, sanatçıların üretim dönemlerinin en önemli dönüm noktalarını ve en samimi oldukları eserleri dahil etmeye odaklanıyor. Farklı disiplinlerden eserlerin bir araya geldiği True Essence sergisi 15 Eylül’e kadar METT Bodrum Beach Resort’ta görülebilir.

MESA Bodrum Demirbükü

Bodrum, Demirbükü’nde yer alan MESA Bodrum Demirbükü, Türkiye’nin önde gelen galerilerinden MERKUR, Martch Art Project ve Pi Artworks iş birliğiyle düzenlenen Music to My Eyes Vol:2 sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide, heykelden tuvale, dijital sanattan cam sanatına kadar birçok farklı disiplinden eser yer alıyor. Sergide Osman Dinç, Nancy Atakan, Özer Toroman, Bence Magyarlaki, Merve Morkoç, Antonio Cosentino, Kezban Arca Batıbeki, Ekrem Yalçındağ, Evren Sungur, Ahmet Duru, Yusuf Aygeç, Nilay Özenbay, Mustafa Aykurt, Ardan Özmenoğlu, Hakan Yılmaz, Leo Lunatic, Şeyda Cesur, Dilara Akay ve Furkan Depeli gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Kıyıda bahçe içinde konumlanan sanat galerisi, sanat eserlerini Bodrum’un doğal güzellikleriyle bir araya getirerek ziyaretçilerine benzersiz bir atmosfer sunuyor. Mesa Bodrum Demirbükü, yaz ayı boyunca farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

Music to My Eyes Vol:2 sergisi 15 Eylül 2024 tarihine kadar MESA Bodrum Demirbükü’nde görülebilir.

Beyond The OptImIst

Bilgili Sanat, Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nde, The Key Art Gallery ve Kun Art Space Gallery’yi ağırlıyor. Sanatın, insan ruhuna dokunan iyimserlik dolu bir yolculuğa çıkışını simgeleyen Beyond The Optimist sergisi, sanatın gücüyle dünyaya daha umutlu ve pozitif bakmaya davet ediyor. Sergide, Anadolu’nun derin köklerinden beslenen çağdaş eserler, Bodrum’un eşsiz atmosferinde izleyicilerle buluşuyor.

Anadolu’nun kültürel zenginliğini sanat eserleriyle buluşturan, The Key Art Gallery, Bodrum’da çağdaş sanatın seçkin örneklerini sunuyor. Sergide, Studio Pinprick, Emir Yağmurca, Anton Kozlov, Deniz Köse, Duygu Aydoğan, Emir Tekkalmaz, Funda Alkan, Hemad Javadzadeh, İlayda Kepez, Kadriye İnal, Mahmut Can Akagündüz, Nisan Talas, Semih Kaplan, Taylan Türkmen, Taner Şekercioğlu’nun eserleri yer alıyor.

Kun Art Space, Adana’nın sıcak ve renkli atmosferini yansıtan eserleriyle dikkat çekiyor. Galeri, geleneksel ve modern sanatın harmanlandığı eserlerini, Bodrum Bodrum Kıyı Evleri’nde ziyaretçilerle buluşturacak. Sergide, Mustafa Özbakır, Dicle Çiftçi, Tao Ulusoy, Bawer Doğanay, Burak Ayazoğlu, Büşra Çeğil, Emre Bulut, Erdinç Babat, Ferhat Salman, Hakan Çapkan, Hamza Kırbaş, Mahmut Akdemir, Merve Çetin, Selin Karataş, Shahnaz Aghaveya, Tahsin Engin Gökten, Tevfik Karagözoğlu, Mustafa Boğa, Duvok gibi yetenekli sanatçıların yaratıcı çalışmaları yer alıyor.Sanatın, insan ruhuna dokunan iyimserlik dolu bir yolculuğa çıkışını simgeleyen Beyond The Optimist sergisi, 8 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilir.

Yavuz Tanyeli Bodrum | C.A.M. Galeri

Bodrum Belediyesi Yavuz Tanyeli’nin sekiz yapıtından oluşan son sergisine ev sahipliği yapacak. C.A.M Galeri’nin Temmuz ayı boyunca Mausolos Salonu’ nda yer alacak sergisinde, Sina Mirel ve Yavuz Tanyeli’nin farklı dönemlerinden eserler yer alacak. Kırk yıldır Bodrum Gümüşlük’te, Peksimet köyünde yaşayan Tanyeli, büyük ölçüde yaşadığı coğrafyadan, doğadan, müzikten ve ülke gerçeklerinden ilhamla eserler yapıyor. Geniş fırça darbelerine ve anlatımcı estetiğe dayanan resimlerinde doğu ve batı kültürlerinin görsel dünyasına açtığı zengin yelpazeden, primitif sanatlardan ve Siyah Kalem’den esinlenen sanatçının eserleri 31 Temmuz tarihine kadar ziyaret edilebilir.

“Sand Carstle”  MOMO Bodrum’da

Sanatçı topluluğu Sucuk & Bratwurst’un Sand Carstle eseri, yaz sezonu boyunca MOMO Bodrum’da ziyaretçilerle buluşuyor. Mercedes-Benz ve Pilevneli Gallery iş birliğiyle sergilenen Sand Carstle çevre dostu malzemeler ve tekniklerle hayata geçirilmiş. Üretim süreci iki ay süren ve yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda olan Sand Carstle, yaz sezonu boyunca MOMO Bodrum’da ziyaret edilebilecek.

Mercedes-Benz ve Pilevneli Gallery iş birliğiyle, Sucuk & Bratwurst’un “Sand Ca(r)stle” eseri.

Eren Göktürk Ritmo The Bar’da

Michelin yıldızlı şef Cenk Debensason ilk projesi Ritmo Zeytino ile Bodrum’a geri döndü. Yalıkavak’ın bir tepesinde konumlanmış zeytinli köyde gün batımı için harika bir barı buluna mekânda OG Gallery’de kıa süre önce sergisi açılan Eren Göktürk’ün fotoğraflarından oluşan bir seçki yer alıyor. Göktürk’ün çalışmaları ağırlıklı olarak günlük yaşamdan sahnelere odaklanıyor ve bunları detay, ışık, renk ve diğer teknik unsurlarla yeniden kurguluyor. Göktürk, büyük ölçekli ve resimsel çalışmalarıyla detayın temsili ve anlatısal potansiyelini vurguluyor. Ritmo The Bar clubroom’unda Göktürk’ün üç adet büyük ölçekli fotoğrafı izleyiciyi karşılıyor. Two Monkeys in the Kitchen bir mutfak seti olduğunu saklamadan, az önce iki kişinin içeriyi darmaduman ettiği yüzlerce detayla tamamlanmış bir hareketi sunuyor. Ping-pong, ikonik Amerikan fotoğraflarından birini yeniden kurguluyor. Göktürk’ün tüketim kültürüne ve özellikle 90’larla beraber gelen hızlı tüketim nesnelerine yer verdiği The Scene’ boş bir aküstik sahne fotoğrafı. Tamamlanmış hissi uyandıran her hareket esasında Göktürk’ün bir kurgusu. Bu üç eser, yaz süresince Ritmo The Bar’ın tüm müzik gecelerine ve etkinliklerine eşlik edecek. Seçki yaz süresince yeni eserlerin eklenmesiyle, kendi kurgusunu oluşturacak.

Eren Göktürk’ün fotoğraflarından oluşan seçki Ritmo The Bar’da.

PİLEVNELİ Yalıkavak

PİLEVNELİ, yaz sezonu boyunca Bodrum Yalıkavak’taki mekânında, dördüncü kez ziyaretçilerini ağırlıyor. PİLEVNELİ Yalıkavak’ın açılışı, TAV Passport’un katkılarıyla, Mehmet & Kazım’ın Mural 3000 adlı duvar resmi sunumuyla yapıldı. Eser, Mehmet & Kazım’ın karakteristik Edding çizimlerinin etkileyici bir büyütmesi olarak dikkat çekiyor.  New York sokaklarının çeşitli sembollerinden esinlenen Mehmet & Kazım, kırmızı tonlarında tasarladıkları duvar resmi ile New York’un canlı sokak kültürünü Bodrum Yalıkavak’a taşıyor. Mehmet & Kazım Akal’ın eserleri, sezon boyunca Bodrum Primeclass Lounge’da ziyaretçilerle buluşacak. PİLEVNELİ Yalıkavak, Arik Levy’nin The Beauty of the Other adlı kişisel sergisi ve farklı ülkelerden 22 sanatçının eserlerinden oluşan bir karma sergiye ev sahipliği yapıyor. 12 Temmuz açılacak Arik Levy’nin The Beauty of the Other isimli sergisi form, malzeme ve doğal olanla yapayın birbiri içine geçmesiyle ortaya çıkan etkileşim üzerine süren araştırmaların izlerini taşıyan sergi  8 Eylül tarihine kadar görebilirsiniz. MasterCard sposorluğunda PİLEVNELİ Yalıkavak’ın düzenlediği ikinci sergi ise farklı tarzlarıyla 22 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. Bora Akıncıtürk, Rasim Aksan, Nevin Aladağ, Adrian Altıntaş, Refik Anadol, Banu Anka, André,Butzer, Johan Creten, Hüseyin Çağlayan, Ali Elmacı, Hell Gette, Kevin Francis Gray, Mehmet & Kazım, Daniel Knorr, Arik Levy, Julian Mayor, Frank Nitsche, John Newsom, Serkan Sarıer, Defne Tesal, Tarık Töre, Yuşa Yalçıntaş’ın eseri yer aldığı sergide Pilevneli’de Rasim Aksan ve Kevin Francis Gray’in eserleri ilk kez sergilenirken, Tarık Töre ise kendi pratiğinde ilk kez denediği küçük bir kâğıt serisiyle dikkat çekiyor.

ArtDog Istanbul 23. Sayı200,00Temmuz – Ağustos 2024

“GÜNEŞ, DENİZ, KUM VE SANAT” Sayısı

ArtDog Istanbul basılı dergi satış noktalarını görmek için tıklayın.

Kapak Fotoğrafı: Sucuk & Bratwurst, Sand Ca(r)stle, fiberglas, 120x2x0.9 metre, 2024, Mercedes Benz ve PİLEVNELİ iş birliği

Başarılı

Previous Story

Dört Mevsim Sanat

Next Story

Balıkçı’nın Bodrum’undan Geriye Ne Kaldı?

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.