Uğur Güracar’ı Anma Günü

Türkiye’nin en önemli sahaflarından ve koleksiyonerlerinden Uğur Güracar, 9 Temmuz Salı günü Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde "Uğur Güracar'ın Türk Bibliyografyası'na Katkısı" başlıklı bir panelle anılacak. 

Geçtiğimiz yıl Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Uğur Güracar, 9 Temmuz Salı günü Kadıköy’deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Uğur Güracar’ın Türk Bibliyografyası’na Katkısı” başlıklı bir panelle anılacak. Nazım Hikmet Kültür Merkezi Ruhi Su Salonu’nda 18.00-20.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte Nezih Başgelen, Nedret İşli ve Abdullah Özkan konuşmacı olarak yer alıyor.

Uğur Güracar Hakkında

Türkiye’nin en önemli sahaflarından ve koleksiyonerlerinden Uğur Güracar, 1900’lü yılların başından itibaren İstanbul kitapçılık tarihi açısından önemli Librarie de Pera Kitabevi’ni 1984 yılında Talya Nomidis’ten devraldı. Yaşamı boyunca Türkiye sahaflığı açısından önemli işlere imza atan Güracar, aynı zamanda Türkiye’nin ilk kitap müzayedelerinin altında da imzası bulunuyor. Ünlü koleksiyoner, 1985 yılında Türkiye’deki ilk kitap müzayedesini gerçekleştirdi. Daha sonra bunu resim ve eski eserler müzayedeleriyle de destekledi. Hazırladığı uluslararası nitelikte kataloglar aracılığıyla Batı piyasasını Türkiye ile buluşturan Güracar’ın, nadir kitap piyasasının son 40 yılında aktif rol oynadı. Özellikle Art Nouveau ve Art Deco dönemlerine ait eserlere ilgi duyan Uğur Güracar, bu alanda Türkiye’nin en zengin koleksiyonlarından birine sahipti.

İlginizi çekebilir:  En Eski Mağara Resimleri İklim Krizi Tehdidi Altında

Etkinlik Detayları

18.00-19.00: Kokteyl. (Nazım Hikmet Kültür Merkezi Giriş Katı)

19.00-20.00: Barkovizyon gösterisi ve Panel. (Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Ruhi Su Salonu)

Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin adresi: Ali Suavi Sokağı (Sanatçılar Sokağı), No: 7 Bahariye Kadıköy / İstanbul. Tel: 0216 414 22 39

Previous Story

İstanbul Modern’in Konuğu Fatoş Üstek

Next Story

Plastik Poşetten Rekor Satışa

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.