Tan Sağtürk

Devlet Opera ve Balesi yeni müdürünü arıyor

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’nın atanması çok tartışılmıştı. Yeni genel müdürünü arayan Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü için ise Tan Sağtürk’e teklif yapıldığı öğrenildi.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne Tamer Karadağlı’nın atanmasının ardından Devlet Opera ve Balesi’ne de yeni müdür atanması bekleniyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü Tan Sağtürk’e teklif edildi. Sağtürk’ün, “Değerlendirme sürecindeyim” yanıtını verdiği belirtildi.

Sağtürk teklifi kabul ederse Meriç Sümen’den sonra Devlet Opera ve Balesi’nin başına gelen ikinci bale kökenli müdür olacak.

11 Ağustos’ta Tamer Karadağlı’nın Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanması tepki çekmişti.

Tan Sağtürk hakkında

Tan Sağtürk, 14 Temmuz 1969 tarihinde İzmir’de doğdu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Yüksek Bale Bölümü’nden mezun oldu. Fransız Genç Balesi Le Jeune Ballet De France, Fransız Devlet Balesi Ballet National De France Baş dansçısı, İstanbul Devlet Opera ve Balesi baş dansçısı oldu. Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Kayseri, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kıbrıs’ta Bale ve Dans okulları kurucusu oldu.

İlginizi çekebilir:  Damien Hirst, Yanlış Tarihlendirmelere Devam

Tan Sağtürk Bale ve Dans Eğitim Merkezi’ni açtı. Sanatçının Fransız Devlet Balesi’ne yapılmış Soude-ve Je ne Regrette Rien (Edit Piaf) adlı bir yapıtı bulunmaktadır.

 

Previous Story

Gezi pastanesi de veda etti: Direndik ama başaramadık

Next Story

Belkıs Balpınar’ın kişisel sergisi Düsseldorf’ta açıldı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.