Solda yüzük, sağda Drake'in Instagram hikayesi. Resim hakkı Sotheby's.

Drake’ten Tupac’ın Yüzüğüne 1 Milyon Dolar

Efsanevi rapçi Tupac Shakur’un Sotheby’s müzayede evi tarafından açık artırmaya çıkarılan yüzüğünü 1 milyon dolara şarkıcı Drake satın aldı.

İngiltere merkezli müzayede evi Sotheby’s tarafından yapılan bir açık artırmada 1996’da hayatını kaybeden rapçi Tupac Shakur’un yüzüğü 1.02 milyon dolara satıldı. Yüzüğü Kanadalı şarkıcı Drake satın aldı. Altın, elmas ve yakuttan yapılan yüzük müzayede evinin New York şubesinde satışa çıkarıldı. Sanat koleksiyoneri olduğu bilinen şarkıcı Drake, yüzüğü öngörülen 300 bin dolarlık fiyatının üç katından fazlasına satın aldı. Sotheby’s yüzüğün bugüne dek bir açık artırmada satılan hip-hop tarihiyle ilgili en pahalı obje olduğunu açıkladı.

Resim hakkı Sotheby’s.

Açık artırmanın ardından alıcının ismi açıklanmadı. Ancak Drake bir süre sonra yüzüğü Instagram hikayesinde paylaştı. Bunun üzerine müzayede evi bir basın açıklaması yayınlayarak yüzüğü şarkıcının satın aldığını doğruladı. Müzayede evinin bilim ve popüler kültür eserleri yetkilisi Cassandra Hatton yaptığı açıklamada, “Böyle olağanüstü bir parçanın bir başka efsanevi sanatçının ellerinde yeni bir döneme girmiş olmasından dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi. Açık artırmada yüzüğe, “Pac & Dada 1996” ismi verilmişti. Bu isim Tupac Shakur’un Kidada Jones ile nişanına atıfta bulunuyor.

İlginizi çekebilir:  Damien Hirst, Yanlış Tarihlendirmelere Devam

Previous Story

Akbelen’de Direniş

Next Story

Yaratıcı Ekonomiye Destek

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.