Doğu Özgün, Çıkış, Tuval üzerine yağlıboya, 54 x 72 cm.

“Takma Bıyık”

/

Doğu Özgün’ün x-ist’te gerçekleşecek ilk kişisel sergisi “Takma Bıyık”, izleyicinin odağını otoriter rejimlerin toplumda yarattığı deformasyonda topluyor. Özgün’ün otorite-birey ilişkisini temel alan işlerini bir araya getiren sergi, 17 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

“Takma Bıyık” parçası olduğu toplumu yetişkin taklidi yapan çocuk metaforuyla resmederken, izleyiciyi derine, yüzleşmekten kaçındığı keşiflere davet ediyor.

Doğu Özgün, Değersizler IV, Tuval üzerine yağlıboya, 60 x 50 cm.

Yetişkin ve güçlü ‘maskeleri’ bir anlığına geride bırakabilecek güvenli bir alan yaratmayı amaçlıyor.

Sergi, toplumun çoğunlukçu gaddarlığına temas ediyor. İnsanlar konuştukları, içselleştirdikleri şiddet dolu dilin yasalarından nasıl kurtulur, şiddetin dili tüm organizmayı sardığında baş etme yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar arıyor.

İlginizi çekebilir:  Meme’lerden İlhamla
Doğu Özgün, Ozmofobi, Tuval üzerine yağlıboya, 60 x 50 cm.

Sergi, susmayı güvenli bulan ile konuşmayı yasaklayanın birbirine dolanmış kaderlerini okumayı ve anlamayı denerken; kötülüğü yaratan düğümlere, başkasını suçlamanın yalnızlığına odaklanıyor.

“Takma Bıyık” sergisi 17 Mayıs-24 Haziran tarihleri arasında x-ist’te görülebilir.

Doğu Özgün, Müdârâ, Tuval üzerine yağlıboya, 80 x 80 cm

Doğu Özgün Hakkında

Doğu Özgün (1988, İstanbul) 2011’de Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun oldu. 2016 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde yüksek lisans, 2022 yılında sanatta yeterlik eğitimini tamamladı. Şimdiye kadar üç kişisel sergi yapan sanatçının son sergisi Gece Provası (2020) ağırlıklı olarak tuval resminden oluşan seriler ile heykel, kolaj ve gravür çalışmalarını kapsıyor. Sanatçı yaşamına ve çalışmalarına İstanbul’da devam ediyor.

Previous Story

Yeniden “Bağdat Rüyası”: 9. Tarkib Bağdat Çağdaş Sanat Festivali

Next Story

Ağırlıkların Epigrafisi Çalıştayı II

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.