Fotoğraf: Instagram / @borusancontemporary

“Chronostasis” Borusan Contemporary’de

/

Borusan Contemporary 28 Ağustos’a kadar Alman sanatçı Axel Hütte’nin eserlerini bir araya getiren “Chronostasis” başlıklı sergiyi ağırlıyor. Küratörlüğünü Hans Irrek‘in üstlendiği sergi, Anadolu’nun antik kentlerini, Düsseldorf Fotoğraf Ekolü’nün önemli temsilcilerinden Hütte’nin gözünden farklı bir perspektifle izleyiciyle buluşturuyor.

Chronostasis, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu’nun toplumsal alana katkı sağlayacak sipariş eserlerle büyümeyi sürdürme stratejisi kapsamında, uluslararası fotoğraf sanatçılarına verilen sipariş eser projelerinden biri olma özelliği de taşıyor. Bu kapsamda, Türkiye’nin doğal ve kültürel değerlerini odağına alan eser siparişleri, Türkiye coğrafyasının kültürel değerlerinin uluslararası görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

Axel Hütte, “Ephesos-1, Library”, 2017.

14 Antik Kent

Kalabalıklardan arınmış şehirleri ve görkemli manzaraları fotoğraflamasıyla tanınan Axel Hütte, proje kapsamında, 2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretleriyle Efes, Milet, Perge, Sagalassos, Hierapolis ve Afrodisias’ın da aralarında bulunduğu on dört antik kenti kapsayan rotada planlanan çekim dizisini tamamladı. Projeye sanatçının inisiyatifiyle dâhil olan Didim ve Milet gibi farklı yerleşimler ile birlikte proje görkemli bir “Asya Minör antik kentleri” projesine dönüştü.

İlginizi çekebilir:  ABD'de "Amerikan Rüyası" Üzerine Müze Açılıyor

Ödünç eserlerle desteklenen seçki, önümüzdeki günlerde RIBA (Royal Institute of British Architects) in Honorary Fellowship ödülüne de lâyık görünen Axel Hütte’nin sanat pratiğini kapsamlı bir küratöryal yaklaşımla ele alıyor.

Eserlerin Diyaloğu

Sergideki eserler Axel Hütte’nin fotoğraf anlayışının çeşitli unsurlarını birbirine bağlayarak bir diyalog kurmayı amaçlıyor. Sanatçı, sergide yer alan fotoğraflarında eski Anadolu uygarlıklarındaki kültürel yaşama dair yeni ip uçları verirken; sergi izleyiciyi Efes, Milet, Perge, Sagalassos, Hierapolis ve Afrodisias gibi antik yerleşimlerin çalkantılı ve maceralarla dolu tarihini yeni bir bakışla ‘keşfetmeye’ davet ediyor.

Sanatçı, zamanı artistik bir öğe olarak pratiğine dahil ettiği işlerinde, peyzajı statik bir fon olarak görüp fotoğrafladığı antik yerleşimleri ölümsüzleştirerek zaman algısını dönüştürüyor. Sergiyi hafta sonları 10.00-19.00 saatleri arasında Perili Köşk’te ziyaret etmek mümkün.

Previous Story

“Romandaki Kahraman Mutsuz Bir Versiyonum”

Next Story

Matisse’in Kırmızı Stüdyosu

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights