Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı Süreli Yayınlar Koleksiyonu'nun yıllık düzenleme ve temizleme çalışmaları. Instagram / @tutundeposu

Kadın Arşivlerinden Yansıyanlar

/

Tophane’deki Depo İstanbul, Türkiye’den ve İsveç’ten sanatçıların, Kadın Eserleri Kütüphanesi arşivini merkezine alan işlerinden oluşan “Kadın Arşivlerinden Yansıyanlar adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Sanatçılar bu arşivi merkezine alan uzun soluklu kültürler ve disiplinler arası iş birliği ve sanatsal araştırmalarının sonucunda ürettikleri işleri bir araya getirdi.

Proje kapsamında Kadın Eserleri Kütüphanesi’nde araştırma yapmaya davet edilen, üçü İsveç’ten, üçü Türkiye’den olmak üzere altı sanatçı, arşivle birer sanatçı olarak ilişki kurdu.

Üç Türk Üç İsveçli Sanatçı

Sanatçılar, Türkiye’deki kadın hareketi, küratöryel araştırma pratikleri ve arşivin düzeni ve içeriğine odaklanan yoğun bir araştırma ve tartışma sürecinden sonra sergideki işler üzerine çiftler halinde çalışmaya başladı.

İlginizi çekebilir:  Radyo Bienal Podcast Olarak Yayında

Katılımcı sanatçılar, Larissa Araz ve Petra Bauer, Şafak Şule Kemancı ve Ays Alayat, Özge Açıkkol ve Elin Strand Ruin olarak ikili gruplar halinde çalıştı.

Güncel Çalışmalara Katkıda Bulunacak

Sergideki üç yerleştirme, arşivde yer alan görseller, mektuplar ve gazete kupürleriyle beraber, arşiv binasının çevresindeki mekân ve topluluklar arasında kurulabilecek ilişkilere odaklandı. Toplumsal cinsiyet, ırk, sınıf, cinsel yönelim ve engelliliğin rolü ve kesişimlerinin geniş etkilerine dikkat çeken sergi, feminist, sanatsal ve arşivsel pratikleri kapsayan güncel çalışmalara katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Sergi, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı ve Depo iş birliğinde, İsveç Enstitüsü tarafından desteklenen Equal Spaces projesi kapsamında gerçekleştiriliyor.

Previous Story

17. İstanbul Bienali Mekanları Belli Oldu

Next Story

Üniversitedeki Çalışma Odasından Karl Marx’ın İsmi Kaldırıldı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.