Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası. Fotoğraf: Gülcan Acar

İstanbul Müzik Festivali 6-24 Haziran’da

/

İstanbul Müzik Festivali, 2022’de 50. yaşını kutluyor. 6-24 Haziran tarihleri arasında İKSV tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda gerçekleştirilecek festival, “İstanbul” teması altında üç hafta boyunca 12 farklı mekânda Türkiye ve yurtdışından 65’in üzerinde solist, topluluk ve orkestrayı ağırlayacak.

Festival, şef ve besteci Tan Dun ile şef ve piyanist Thomas Adès’e verdiği eser siparişlerinin Türkiye prömiyerlerine ev sahipliği yapacak. Deutches Symphonie Orchester Berlin, Tekfen Filarmoni Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın aralarında olduğu önde gelen toplulukların yanı sıra Anna Prohaska, Gautier Capuçon, Alice Sara Ott’un örnek olarak sayılabileceği solistler festivalin konukları arasında yer alıyor.

Tekfen Filarmoni Orkestrası. Fotoğraf: Fatih Pınar

Festivali, 6 Haziran akşamı AKM Opera Salonu’nda düzenlenecek açılış töreni ve konseriyle başlayacak. Festivalin açılışını 2019-2022 Festival Açılış Konseri Orkestrası olan, şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası yapacak. Tekfen Vakfı’nın desteğiyle gerçekleştirilecek konserin solisti ise Rus asıllı Amerikalı piyanist Kirill Gerstein olacak.

Fazıl Say, festivale 7 Haziran’da AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda ona 2013’te ECHO Klassik Ödülü’nü getiren ünlü ilk senfonisi İstanbul ile dahil olacak. Aykut Köselerli, Burcu Karadağ ve Hakan Göngör’ün solist olarak yer alacağı konserde İstanbul Senfonisi başarılı genç şeflerimizden Can Okan yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası tarafından seslendirilecek.

AKM Festival Mekanları Arasında

Konser bu yıl İstanbul’un farklı ilçelerinde yer alan mekânlarda gerçekleşecek, Atatürk Kültür Merkezi de uzun yıllar sonra yeniden festival mekânları arasında yer alacak. Festivale Beyoğlu’nda Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Fransız Sarayı, Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi, Emirgan’da Sakıp Sabancı Müzesi Fıstıklı Teras, Harbiye’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu ve Harbiye Saint Esprit Katedrali ve Kadıköy’de Süreyya Operası, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Kadıköy Hemdat İsrael Sinagogu, Bahariye Aya Triada Rum Ortodoks Kilisesi ve Moda Meryem Ana-Asompsiyon Kilisesi ev sahipliği yapacak.

İlginizi çekebilir:  Gagosian’dan Londra’da İlk Mağaza
Xavier de Maistre. Fotoğraf: Felix Broede

İstanbul Müzik Festivali kapsamında hafta sonları İstanbul’un farklı park ve mekânlarında ücretsiz hafta sonu konserlerinin yanı sıra İKSV Alt Kat işbirliğiyle gerçekleştirilen Müzikli Bir Hafta Sonu etkinlikleriyle çocuklara ve gençlere yönelik atölyeler de düzenlenecek. Farklı disiplinlerden isimlerin katıldığı Konsere Doğru Konuşmaları bu yıl da devam edecek.

Onur Ödülleri

50. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yılki Onur Ödülü, besteci ve eğitimci Prof. Özkan Manav’a; Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise dünyaca ünlü şef ve besteci Tan Dun’a sunulacak.

Eserleri ulusal ve uluslararası arenada birçok sanatçı ve topluluk tarafından seslendirilen, üretimleriyle Türkiye çağdaş müziğine katkılarda bulunan, 1999 yılından bu yana Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda ders veren besteci ve eğitimci Prof. Özkan Manav’a ödülü, festivalin 6 Haziran akşamı düzenlenecek Açılış Töreni’nde sunulacak. Tan Dun’a ise ödülü 22 Haziran’da AKM’de gerçekleşecek konser öncesinde takdim edilecek.

Valentina Lisitsa. Fotoğraf: Gilbert Francois

Biletler 11 Mart’ta Satışta

Festival biletleri 4 Mart’ta başlayacak indirimli ön satış döneminin ardından, 11 Mart Cuma günü 10.30’dan itibaren passo.com.tr internet sitesi üzerinden ve İKSV ana gişeden genel satışa sunulacak.

Previous Story

Margaret Atwood’tan İtiraf: “Totaliter Rejimlerden Korkuyorum”

Next Story

MUBI Mart Programı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.