Instagram / @goodspacesistanbul

Goodspaces Kapılarını Açtı

/

Sanat, teknoloji ve sürdürülebilirliği odağına alan markaların bir araya geldiği goodspaces adlı platform, 42 Maslak’ta açıldı. A46 Organizasyon kurucularından Selim Demir ve Effect BCW kurucusu Gonca Karakaş liderliğinde kurulan platformun Danışma Kurulu’nda akademisyen, araştırmacı, STK lideri, sanatçı, teknoloji yatırımcısı ve tasarımcıların yanı sıra birçok genç aktivist de yer alıyor.

Enstitünün lansmanı ise nisan ayında yapılacak. Karakaş, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Çevresel, sosyal ve ekonomik, tüm yönleriyle sürdürülebilirliği, her şeyin merkezine yerleştiren ve olmazsa olmaz birinci öncelik kabul eden goodspaces; hayata geçireceği etkinliklerle, içinde bir çok dünyanın yer aldığı bir evren olma özelliği taşıyor. Bu evrenin içinde eğitimler, konferanslar, zirveler, konserler, sergiler, kültür sanat aktivitesi, yaşadığımız dönüşümün daha iyi anlaşılmasını sağlıyor. Hatta dönüşümün ötesine, geleceğe dair yeni bakış açıları sunuyor” dedi.

Selim Demir, Gonca Karakas

“goodspaces henüz resmi açılışı olmadan WWF, UNDP, Yuvam Dünya gibi birçok sivil toplum örgütüne gönüllü destek verdik. Bu iyilik hareketinin bir parçası olan markalar arasında; Microsoft, Siemens, Doğan Trend Otomotiv, Enerjisa, Suzuki, Nipppon Paint, Jumbo, Atelier Rebul, Pernod Ricard, Nude, Fuudy bulunuyor” diye ekledi.

İlginizi çekebilir:  Salgında bir İlham Kaynağı: Barok Ressam Artemisia Gentileschi

A46 Organizasyon kurucusu Selim Demir ise, “Burada, iyi insanları bir araya getirmeyi ve iyi bir topluluğun buluşma noktası olmayı hedefliyoruz. Görüntü ve ses teknolojilerinde gelinen son noktayı yaratıcılıkla birleştirerek mükemmel deneyimler tasarlıyoruz. Ziyaretçilerimiz, 500 m2 zemin ve 750 m2 de duvarlar olmak üzere toplam 1250 m2 boyutunda dev bir perdenin içinde bu deneyimi yaşayacak. Sanat, tasarım, gösteri, lansman ya da zirve…” dedi. Goodspaces’de 10-13 Mart tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan Metaverse Days adlı etkinlikte, NFT sergileri, dijital sanat konserleri, metaverse sohbetleri yer alacak.

Açılış. Selim Demir, Levent Kurnaz, Levent Erden, Gonca Karakas
Previous Story

Ai Wei Wei Konuştu

Next Story

ArtDog Istanbul Kış Sayısı Çıktı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.