REUTERS - NICHOLAS PFOSI

George Floyd’un Biyografisi Basılacak

//

Yayınevi Viking, 2020’de ABD polisi tarafından öldürülen Afrikan Amerikalı George Floyd’un biyografisini basmaya hazırlanıyor. Öldürülmesi üzerine büyük protesto gösterileri başlatılan Floyd’un, 320 sayfada anlatılan hayat hikayesini Washington Post muhabirleri Robert Samuels ve Toluse Olorunnipa kaleme aldı.

“His Name Is George Floyd: One Man’s Life and the Struggle for Racial Justice” adlı kitap ABD’de mayıs ayında okuyucuyla buluşacak.

Mural portrait of George Floyd by Eme Street Art in Mauerpark (Berlin, Germany) / Wikimedia Commons

Floyd’un Ruhunu Anlamak

Biyografi, 2020’de Washington Post’ta yayımlanan altı bölümlük “George Floyd’s America” adlı özel haber üzerinden geliştirildi. Forbes’un haberine göre kitapla ilgili olarak konuşan yazar Samuels, “Bu yolculuğu haberleştirmek isterken önceliğimiz George Floyd’un ruhunu anlamaktı. Onun hayatını anlamak isterken, bu adamın sevgi dolu, tutkulu ve karşısına nasıl bir engel çıkarsa çıksın hayallerinden asla vazgeçmeyen biri olduğunu öğrendik” dedi.

İlginizi çekebilir:  İstanbul Artist Residency "Sonsuzluk Şimdi" Dedi

“Ölümü Dünyayı Değiştirdi”

Diğer yazarOlorunnipa ise, “George Floyd’un korkunç ölümü dünyayı değiştirdi. Bu hikayeyi Viking aracılığıyla anlatacağımız için çok heyecanlıyız” diye konuştu. George Floyd hakkında “Justice for George Floyd” (North Star Editions, January 1, 2021) ile “Sparked: George Floyd, Racism, and the Progressive Illusion” (Minnesota Historical Society Press, May 18, 2021)’ın da aralarında yer aldığı başka kitaplar da var.

Resim hakkı Viking
Previous Story

Çocuklara Tasarım Atölyeleri

Next Story

‘Hareketli Görüntünün Babası’na Belgesel

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.