Sanatçılar İklim Değişikliği İçin Bir Arada

///

Dünyaca ünlü sanatçılar iklim değişikliği ile mücadele etmek için vahşi yaşamı koruma derneği World Wildlife Fund (WWF) tarafından başlatılan çevrimiçi bir kampanyaya destek verdi. İklim değişikliğiyle mücadele etmek için fon toplamak üzere kampanyaya katılan Tracey Emin, Anish Kapoor ve Jadé Fadojutimi gibi sanatçılar “Art For Your World” adlı projede yer aldı.

60. Yıldönümü Projesi

WWF ile Londra merkezli Artwise Curators iş birliğinde gerçekleştirilen proje organizasyonun 60’ncı yıldönümü programına da dahil. Projenin açıklanması, WWF’nin geçen ay yayınlanan iklim değişikliğinin etkilerini ve vahşi yaşamın karşı karşıya olduğu riskleri gözler önüne seren “Feeling The Heat” raporunun ardından geldi.

Tracey Emin de projeye dahil olan sanatçılar arasında.

“Güçlerimizi Birleştirme Zamanı Geldi”

ARTnews’in haberine göre konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan WWF-UK’den Tanya Steele, “Pandemi ileriye yönelik yeni bir yol düşünmemiz için bize zaman ve alan yarattı. Artık güçlerimizi birleştirme zamanının geldiğine inanıyoruz. Sanat dünyası ve sanatseverler birlikte iklim ve doğa krizinin aciliyetine karşı bir yanıt verebilir” dedi.

İlginizi çekebilir:  Fazıl Say’dan Dev Proje

Eylül İtibarıyla Satışta

Projede yer alan diğer sanatçılar ise Chila Kumari Singh Burman, Heather Phillipson ile Bob ve Roberta Smith olarak açıklandı. Proje çerçevesinde tüm bu sanatçıların ürettiği işler eylül ayı itibariyle Art For Your World’ün internet sitesinde satışa çıkacak.

Tracey Emin, Anish Kapoor, Vera Lutter ve Gavin Turk’ün eserleri ise çevrimiçi çağdaş sanat günü satışında alıcı bulacak. Satış 8-15 Ekim tarihleri arasında Sotheby’s London tarafından düzenlenecek.

Previous Story

1 Yaşını Kutlayan Kolekta’yı Kurucuları Anlattı

Next Story

Fringe Festival Hibrit Formatta Geri Dönüyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.