"Masculin, Féminin" (1966) by Jean-Luc Godard

OMM ve MUBİ’den Özel Seçki

/

Odunpazarı Modern Müze (OMM) ve MUBI, “Maziye Bakma Mevzu Derin” sergi programı kapsamında hazırladığı özel film seçkisini sinemaseverlerle buluşturuyor. İçinde yaşadığımız, kutuplaşan bireysellik anlayışının hakimiyet sürdüğü dönemde “İfade özgürlüğü nedir?” sorusuna cevap arayan sergiye paralel hazırlanan film seçkisi, Türkiye dışındaki coğrafyalarda aynı soruya cevap arıyor.

MUBI koleksiyonundan, serginin temasına uygun olarak bir araya getirilen 12 filmlik seçkiyi,  iş birliği kapsamında mubi.com/omm adresinden 30 günlük deneme üyeliğini başlatarak izlemek mümkün.

“A Short Film About Love” (Krzysztof Kieślowski, 1991), Bicycle (Serhat Karaaslan, 2010), Chocolat (Lasse Hallström, 2000), La jetée (Chris Market, 1962), Japan (Carlos Reygadas, 2002), Masculin Féminin (Jean-Luc Godard, 1966), Melancholia (Lars von Trier, 2011), The Beekeeper (Theodoros Angelopoulos, 1986), Vagabond (Agnès Varda, 1985), Valparaíso (Joris Ivens, 1962), Workers (José Luis Valle, 2013) ve “2 or 3 Things I Know About Her” (Jean-Luc Godard, 1962) filmleri OMM takipçileriyle bu işbirliği kapsamında ücretsiz olarak buluşuyor.

İlginizi çekebilir:  São Paulo Bienali’nden Fiziksel Sergi

31 Mayıs’a Kadar Görülebilir

31 sanatçıyı bir araya getiren “Maziye Bakma Mevzu Derin” başlıklı karma sergi ise OMM’da 31 Mayıs’a kadar devam edecek. Müzenin tüm katlarına yayılan sergi, toplumsal normlara dayanan alışkanlıklara ve “öteki”yi tanımlama biçimlerine odaklanırken tabu, özgürlük ve ifade alanları gibi kavramları sosyal düzen ve bu düzenin
ritüelleri üzerinden sorguluyor.

Bu ‘Mevzu Derin’

Podcast Serisi

Öte yandan sergiye paralel olarak Aposto!’nun desteği ile hazırlanan podcast serisi de Spotify ve Google Podcast üzerinden dinleyiciyle buluşuyor. Seride, OMM Editoryal Direktörü Büşra Erkara, sergide işleri yer alan sanatçılarla eserleri aracılığıyla günümüz Türkiyesi’nde toplumsal aidiyet ve birey olmanın tanımları üzerine konuşuyor.

Previous Story

Botter Apartmanı Sanat Merkezi Olacak

Next Story

Hapishane Kültür Merkezi Olacak

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.