You Like My Work Ha, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel

Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı ve Sergisiyle Anna Laudel’de

/

Sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun 2008-2020 yılları arasındaki neon eserlerini bir arada topladığı, Anna Laudel tarafından yayımlanan “You Like My Work Ha?” başlıklı, 500 edisyonlu ve imzalı poster kitabı 2 Aralık itibarıyla galeride sanatseverlerle buluşuyor.

Gastronomy
Gastronomy Mobil

Eş zamanlı olarak sanatçının neon ve cam eserlerini bir araya getiren özel bir seçki galeri mekanında izleyiciyle buluşacak. Seçki, Anna Laudel’de 7 Ocak’a kadar görülebilecek.

You Like My Work Ha, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel

Neon Çalışmalarının Hikayesi

Özmenoğlu’nun neon çalışmalarının hikayesini anlatan kitapta sanatçının 2008 yılında ürettiği, Cumaya gittim gelicem; 2013 yılında ürettiği, Anlayana; 2014 yılında ürettiği ve Türkiye güncel sanat piyasasının doğrudan eleştirisini yapan DOES EXIST; 2015 yılında ürettiği, Seni Sevmeyen Ölsün; 2017 yılında ürettiği Babam Sağolsun; 2019 yılında ürettiği Bunu ben de yaparım’ın aralarında sayılabileceği işleri yer alıyor.

You Like My Work Ha, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel
You Like My Work Ha, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel

Her eser sayfasının pul koparma tekniği ile poster olarak tasarlandığı kitap beğendiğiniz eseri duvara asma imkanı da sağlıyor. “You Like My Work Ha?” sanatçı kitabını Anna Laudel ve Patika Kitabevi’nden satın almak mümkün.

İlginizi çekebilir:  100. yıla özel ‘Cumhuriyet’ temalı sergiler

Ardan Özmenoğlu Hakkında

1979’da Türkiye’de doğan Ardan Özmenoğlu, lisans ve yüksek lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Berkeley’deki Kala Art Enstitüsü’nde, Berlin’deki Ateliergemeinschaft Milchhof e.V.’de, Belçika’daki Frans Masereel Centrum’da, Viyana’daki Kulturkontakt Austria’da ve Murano-Venedik’teki Glasstress’te konuk sanatçı olarak bulundu. Son çalışmaları, cam, neon tüpler ve post-it notları gibi malzemeler kullanarak ürettiği mimariyi ve heykeli birleştiren mekana özgü serigrafi enstalasyonlarından oluşmaktadır.

Ardan Özmenoğlu, ‘Come Back to Me’, 2019, Tek edisyon, Ahşap kapı üzerine kırmızı ve tonları neon yerleştirme, 210 x 90 cm.

Baskı resim ve heykelin birleştiği bu arayüzde, üç boyutlu portreler ortaya çıkmaktadır. Sanatçının eserleri dünya çapında, Hort Collection NYC, Naked Heart Vakfı, Frankfurt Havaalanı Koleksiyonu, Osthaus Museum
Hagen Koleksiyonu, Kala Art Institute Koleksiyonu, Borusan Çağdaş Sanat Koleksiyonu, UniCredit Bank Sanat Koleksiyonu, Fondation Jan Michalski Koleksiyonu, Imoga Mundi (Benetton) Koleksiyonu ve İstanbul Modern
Koleksiyonu gibi pek çok önemli koleksiyonda yer almaktadır.

You Like My Work Ha, Ardan Özmenoğlu Sanatçı Kitabı, Anna Laudel
Previous Story

Kadına Şiddete Karşı Okuma Tiyatrosu

Next Story

“Tuhaf” Bir Darbenin Gölgesi – “Hepimizin bir 12 Eylül Hikayesi Yok mu?”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.