Umami Kitap Yayın Hayatına “Yakut Orman” ile Başladı

/

Kurgu ve kurgu dışı kitaplar yayımlayan yeni bağımsız yayınevi Umami Kitap, yayın hayatına Rita Mae Brown’ın 1973’te okurla buluşan kitabı “Yakut Orman” (Rubyfruit Jungle) ile başladı. Amerikan kuir edebiyatının klasikleşmiş eserleri arasında yer alan kitap, kırk sekiz yıl sonra, Dılşa Ritsa Eşli’nin çevirisiyle Türkçe olarak okurla buluştu. 

Kuir ve Feminist Perspektif

Adını acı, tatlı, ekşi, tuzlu gibi tek bir özellikle ifade edilemeyen, net olarak tanımlanamayan beşinci temel tat olan ‘umami’den alan yayınevi, kuir ve feminist perspektifle yazılmış kitapları titiz çeviri, özenli editoryal süreç ve yenilikçi tasarımlar eşliğinde okuruyla buluşturmayı hedefliyor.

Farklı Olmak ve Bunu Sevmek Üzerine

Yakut Orman, Molly Bolt’un çocukluğuyla başlayarak genç bir kadın olarak kendini ve dünyadaki yerini bulmasına uzanan büyüme hikâyesini konu alıyor. “Farklı olmaya ve bunu sevmeye dair bir roman” olarak tanımlanan eser, Amerika’nın güneyinde fakir bir kasabada büyüyen Molly karakterinin San Francisco, ardından New York’a uzanan serüvenini, bu yolculuk sürecinde karşısına çıkan kadınları ve dünyaya kafa tutmak pahasına hayallerinin ve arzularının peşinden gitmesinin hikayesini sunuyor.

İlginizi çekebilir:  İspanya’nın En Prestijli Ödülü Abramovic’in

Norveçli Müzisyenin İlk Romanı

Uzun yıllar süren başarısıyla öne çıkan roman “Yakut Orman” 2015 yılında Lee Lynch Klasik Kitap Ödülü’ne layık görülmüştü.

Umami Kitap’ın yayımlamayı planladığı ikinci eser ise Norveçli müzisyen ve yazar Jenny Hval’ın ilk romanı “Cennet Çürüdü” (Paradise Rot). 

Previous Story

FIAC Yeni Mekânında Kapılarını Açtı

Next Story

Ferda Art Platform’dan İki Yeni Sergi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.