Yaratıcı Yapımcılara Açık Çağrı

//

British Council tarafından hayata geçirilen ‘Yaratıcı Yapımcılar’ programı, kariyerinin başındaki yaratıcı sektör profesyonellerine gelişim fırsatı sağlıyor. Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Ukrayna, Özbekistan ve Batı Balkan ülkelerinden oluşan bölge için sunulan program, beceri ve kapasite gelişimi, yeni bağlantılar kurma ve ülkeler arası ortak üretim ve yaratıcı sektörlerdeki iyi uygulamaların yayılmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Son Başvuru 1 Kasım

Yaratıcı yapımcı; artistik ve idari süreç arasında köprü kuran, fırsatları keşfeden ve kaynaklarla buluşturan, yeni işbirliklerine ve bağlantılara aracılık eden, ekosistemin farklı aktörlerini bir araya getiren ve yaratıcı insanların gelişimine katkı sağlayan profesyoneller olarak tanımlanırken; açık çağrı için başvurular 1 Kasım Pazartesi gününe kadar devam edecek.

İki Haftalık Çevrimiçi Eğitim Programı

İki hafta sürecek çevrimiçi eğitim programı, yaratıcı proje ve fikirlerin kurgulanması, seçilen proje fikirlerinin uygulanması ve yayılmasına yönelik finansal destek ve mentörlük fırsatları sunan açık çağrıya, 18 yaşını doldurmuş, proje geliştirme konusunda 3-5 yıllık deneyimi olan ve kültür sektöründe fark yaratacak özgün bir proje üretmeye odaklı profesyoneller başvurabiliyor.

İlginizi çekebilir:  “NFT Sanatçının Temsili İçin Yepyeni Bir Model”

Açık çağrıya https://www.britishcouncil.org.tr/programmes/arts/open-call-creative-producers-programme-2021-2022 adresinden başvurmak mümkün.

Programın dili ise İngilizce olacak. Çevrimiçi eğitim programına kabul edilecek 15 başvuru, British Council ve Yaratıcı Yapımcılar programının kolaylaştırıcı ortağı Birleşik Krallık merkezli Curated Place ile birlikte değerlendirilecek ve seçilecek.

Program için açıklanan takvim şöyle:

– Başarılı adaylara bildirim yapılması: 8 Kasım 2021
– Çevrimiçi öğrenme programının başlangıcı: 15 Kasım 2021
– Çevrimiçi öğrenme programının bitişi: 28 Kasım 2021
– Finansal destek başvuruları için son tarih: 9 Aralık 2021
– Proje fikirlerinin gerçekleştirilmesi: Mart – Haziran 2022

Previous Story

“Yaratıcılık Bir Tutumdur”

Next Story

Aldığın Her Nef’esi Geri Ver

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.