Da'Vine Joy Randolph, Robert Downey Jr., Emma Stone ve Cillian Murphy. Görsel: cbsnews

2024 Oscar Ödülleri Dağıtıldı, En İyi Film “Oppenheimer”

96. Oscar Ödülleri Ödül törenine Oppenheimer filmi damga vururken, Yabancı Dilde En İyi Film dalında ödül kazanan yönetmen Jonathan Glazer konuşmasında İsrail'in işgalini kınadı.

/

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından  96. kez dağıtılan Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. Los Angeles’taki Dolby Theatre’da düzenlenen törene en iyi film dahil 7 dalda ödül kazanan Oppenhemimer damga vurdu. 2024 Oscar Ödülleri’nde Oppenheimer filmi kadar Gazze’de yaşananlara tepkiler de dikkat çekti.

Filistin destekçisi göstericiler ödül töreni öncesi Dolby Theatre önünde toplanarak Gazze’de acil ateşkes için gösteri yaptı. Geceye  Holokost’u anlatan Zone of Interest filmiyle “Yabancı Dilde En İyi Film” dalında ödül kazanan yönetmen Jonathan Glazer’ın “Gazze’de işgale tepki” konuşması gündem oldu. Glazer, konuşmasında “Şu an burada (Gazze’deki) bir işgal ile gasp edilen Holokost’u ve Yahudiliklerini reddeden kişiler olarak karşınızda duruyoruz. Bu işgal pek çok masum insan için çatışma getirdi, ister İsrail’deki 7 Ekim kurbanları olsun, isterse halen Gazze’de devam eden saldırılar olsun, hepsi bu insanlıktan çıkarma eylemlerinin kurbanları,” diyerek Gazze’deki işgale tepki gösterdi.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

The Academy (@theacademy)’in paylaştığı bir gönderi

2024 Oscar Ödülleri’nde 7 Dalda Ödül Aldı

2024 Oscar Ödülleri’ne 13 dalda aday gösterilen Bafta’nın da yıldızı Oppenheimer damga vurdu. Oppenheimer, “En İyi Film” dahil 7 dalda ödül kazandı. Filmin yönetmeni Christopher Nolan “En İyi Yönetmen” ödülünü, filmin başroldeki Cillian Murphy ise “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Filmdeki rolüyle Robert Downey Jr. ise “En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülününün sahibi oldu. Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer’ın hayatını konu alan film gecede “En İyi Kurgu”, “En İyi Sinematografi” ve “En İyi Film Müziği” ödüllerini de topladı.

İlginizi çekebilir:  "Unutulmuş Kadın Ressamlar" Holden Kitap'tan Çıktı

Gecede “En İyi Kadın Oyucu” ödülünü ise Poor Things’deki performansıyla Emma Stone aldı. Film, “En İyi Makyaj” ve” Saç Tarzı”, “En İyi Kostüm” ve” En İyi Prodüksiyon Tasarımı” ödüllerini de aldı.

Oscar Ödül Törenindeki Öne Çıkan Ödüller

En İyi Film: Oppenheimer

En İyi Yönetmen: Chistopher Nolan – Oppenheimer

En İyi Kadın Oyuncu: Emma Stone – Poor Things

En İyi Erkek Oyuncu: Cillian Murphy – Oppenheimer

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Da’Vine Joy Randolph – The Holdovers

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Robert Downey Jr. – Oppenheimer

En İyi Özgün Şarkı: What Was I Made For? – Barbie

En İyi Film Müziği: Oppenheimer

En İyi Sinematografi: Oppenheimer

En İyi Görsel Efekt: Godzilla Minus One

Previous Story

Çubuklu Silolar Sanat Merkezi Oldu

Next Story

Umberto Mastroianni’ye ait 50 Eser Çalındı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.