2022 Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri

/

Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nca düzenlenen ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından desteklenen Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin Doğan Hızlan’ın onursal başkanlığında toplanan seçici kurulları bu yılki ödül sahiplerini belirledi.

Bu yıl yarışmaya ‘Şiir’ dalında 44, ‘Roman’ dalında 85 eserle başvuruldu. Attilâ İlhan Roman Ödülü’nün 2022 yılındaki sahibi, Doğan Kitap Yayınları tarafından yayımlanan ‘Yalnız’ isimli romanıyla Zeynep Kaçar oldu.

Mehmet Eroğlu, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aileyi temsilen Ali Cem İlhan’ın yer aldığı Attilâ İlhan Roman Ödülü Seçici Kurulu; Zeynep Kaçar’ı ödüle layık görürken gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “Güncel bir konuyu, toplumsal kaygıları da gözeterek umutsuzluğun, çaresizliğin umuda dönüşebileceğini akıcı, sürükleyici bir dil ve kurgu ile anlatması nedeniyle ödüle layık bulunmuştur.”

Zeynep Kaçar, “Yalnız”

İlk Roman Ödülü

2022 Attilâ İlhan İlk Roman Vakıf Özel Teşvik Ödülü’nün ise Pankuş Yayınları’ndan çıkan ‘Kanat Koparmaca’ romanıyla Zekiye Yaldız’a verilmesine karar verildi. Seçici Kurul, bu kararının gerekçesini şöyle açıkladı: “Anne, kız ilişkilerine, çocukluk ve ilk gençlik yıllarına odaklanarak yer yer kısa, sade duygusal öykülerle bir iç hesaplaşmayı etkileyici dille anlatması nedeniyle değer bulunmuştur.”

İlginizi çekebilir:  Yapı Kredi’den Herkese Açık Söyleşiler
Zekiye Yaldız, “Kanat Koparmaca”

Şiir Ödülü

Şiir Ödülü Seçici Kurulu, 2022 Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nün Everest Yayınları’ndan çıkan Güneş Kalır Bir Başına’ kitabı ile Ömer Erdem’e verilmesine karar verdi. Ödülün gerekçesi şu şekilde açıklandı: “2022 yılı Attilâ İlhan Şiir Ödülü, gelenekle moderni kaynaştıran bütüncül bakışı, titiz dize işçiliği, kendine özgü dili ve hayatla örtüşen canlı imgeleri göz önüne alınarak ‘Güneş Kalır Bir Başına’ adlı kitabıyla Ömer Erdem’e verilmiştir.”

Ömer Erdem, “Güneş Kalır Bir Başına”

Ödül Töreni 21 Kasım’da

İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü kategorisinde ise bu yıl ödüle lâyık eser bulunamadı. Metin Celal’in başkanlığındaki Attilâ İlhan Şiir Ödülü Seçici Kurulu’nda A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aileyi temsilen Kerem Alışık yer aldı.

Kazanan şair ve yazarlara ödülleri, 21 Kasım’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ile takdim edilecek.

Previous Story

İBB Şehir Tiyatroları Kasım Programı

Next Story

“Obsidyen”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.