2020 Pirelli Takvimi İlhamı Juliet

//

Paolo Roversi tarafından fotoğraflanan 2020 Pirelli Takvimi, Verona’daki Teatro Filarmonico’da tanıtıldı. 2020 Pirelli Takvimi, “Looking for Juliet” (Juliet’i Aramak) temasıyla Shakespeare’in zamansız trajedisinden ilham alıyor.

Paolo Roversi, bu yıl 47. edisyonu yayımlanan The Cal™ için kahramanlar olarak Claire Foy, Mia Goth, Chris Lee, Indya Moore, Rosalía, Stella Roversi, Yara Shahidi, Kristen Stewart ve Emma Watson ile çalıştı.

Pirelli Takvimi’ne bu sene, ilk kez bir kısa film eşlik ediyor. 18 dakikalık kısa filmde yönetmen olarak kendisini canlandıran Paolo Roversi, Juliet rolü için adaylarla görüşüyor.

Roversi takvimi anlatırken şunları aktarıyor: “Juliet’i ararken masumiyet, güç, güzellik, duyarlılık ve cesaret yani seven bir kadının tüm nitelikleriyle dolu saf bir ruhu bulmaya çalışıyordum. Juliet’in ışığını Emma ve Yara’nın, Indya ve Mia’nın jestlerinde ve sözlerinde, Kristen ve Claire’in gülüşlerinde ve gözyaşlarında, Chris ve Rosalia’nın seslerinde ve müziklerinde, Stella’nın masumiyetinde buldum. Her kadının içinde bir Juliet vardır. Ve ben onu daima arayacağım.”

2020 Pirelli Takvimi için ilk defa bir İtalyan fotoğrafçı ile işbirliği yapıldı. Mayıs ayında yapılan çekim için mekânlar olarak, Verona ve Paris seçildi.

İlginizi çekebilir:  Gıda İzinin Peşinden

132 sayfalık 2020 Takvimi’nin kapağında aylık takvim, iç sayfalarda ise Shakespeare’in Romeo ve Juliet‘inden bölümler ile hikayenin kahramanlarının ve Verona şehrinin renkli ve siyah beyaz 58 fotoğrafı yer alıyor. Kapak açıldığında evreni temsil eden gök kubbe çizimi ortaya çıkıyor ve Juliet’in öyküsünü çevreleyerek ebedileştiriyor. Ön ve arka kapaklarında takvimin kendi fontunda altın renkli olarak Juliet’in doğum tarihi, Romeo ile ilk buluşması, düğünleri ve ölümleri yer alıyor. Bu tarihler, isimleri kapağa serpiştirilen Takvim yıldızlarının doğum tarihleriyle tamamlanıyor ve takımyıldızlarla birlikte adeta şiirsel bir gök kubbe yaratılıyor.

2020 Pirelli Takvimi’nin öyküsü ve karakterleri ile fotoğraf ve film çekimlerinin kamera arkası anları için, http://www.pirellicalendar.com

Previous Story

Troya Müzesi Avrupa Yılın Müzesi Finalisti

Next Story

Dünyamıza Ne Oldu?

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.