120,000 USD’ye Muz ”Heykeli”

/

15 yıldır sanat fuarlarına katılmayan İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın yeni ”heykel” çalışması Art Basel Miami’nin en çok konuşulan konusu oldu. Heykel, duvara selo bantla yapıştırılan gerçek bir muzdan oluşuyor. Sanatçıyı temsil eden Perrotin Galeri, “bu iş neye nasıl değer biçtiğimiz, neye değer verdiğimiz konusunda düşünmemize sebep oluyor,” diye bir açıklama yaptı.

Cattelan, bir yıl önce muz şeklinde bir heykel yaratmayı düşünmeye başlamış. Reçine ve bronzdan muz heykelleri yaptıktan sonra, ana fikrine geri dönen Cattelan, gerçek bir muz kullanma kararı almış. Miami’de bir marketten alınan muz, üç edisyondan oluşuyor. Fiyatı ise 120,000 USD!

The Art Newspaper’ın haberine göre, 4 Aralık’ta Emmanuel Perrotin şöyle bir açıklama yaptı; ”Muzun ilk edisyonu 13:15’te ve ikinci edisyonu 15:30’da satıldı. Üçüncüsü için ise bir müze ile görüşüyoruz. Maurizio’nun dönüşü muhteşem oldu.” Yine 4 Aralık’ta The Artnet News’de yer alan habere göre ise, Perrotin ve Maurizio üçüncü edisyonu 150,000 USD’ye bir müzeye satmak için görüşmeler yapıyorlar.

İlginizi çekebilir:  Müzayede Evlerinin Basquiat Rekabeti

Perrotin işin çalınmasından korkmadığını ve fuardaki standlarında ekstra muzların olduğunu açıkladı. Perrotin, ”böyle bir işi satmazsanız, sanat eseri olmaktan çıkar” diye de ekledi.

İşin uzun sürede nasıl korunacağına dair belli bir talimat yok. ”Muzun çürümesi durumunda, olay yerinde bir karar alınacak” açıklaması dışında.

Previous Story

Zaman tünelinde bir yolculuk: Karanlık oda

Next Story

”Çalıntı” İddialarına rağmen Eros Heykeli tahmin edilenin üzerinde bir fiyata satıldı.

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.