1000 Gönüllü ile Sokakları Güzelleştiriyorlar

//

Açıldığı 2015 yılından bu yana gönüllülerle birlikte gittikçe büyüyen Onaranlar Kulübü, son olarak Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Programı’nın 12’nci sezonuna seçilerek adından söz ettirdi. “Atma, onar” mottosuyla yola çıkan Onaranlar Kulübü, Ufuk Emin Akengin, Doğukan Güngör ve Furkan Bakır tarafından kuruldu.

Kalamış Parkı. Fotoğraf Yerçekim

Telefon Kulübeleriyle Başladılar

Üç arkadaşın mesleki bilgilerini sosyal fayda üretmek için kullanma amacıyla kurdukları kulüp, 2015 yılından bu yana sokakları dönüştürüyor. Kendilerini, “Onarma, üretme ve paylaşma odağında çevreyle diyalog kuran yaratıcı projeler geliştiren bir sosyal girişimiz” cümlesiyle tanımlayan Onaranlar Kulübü, çalışmalarına önce sokaklardaki telefon kulübelerini dönüştürerek başladı.

İlginizi çekebilir:  "Kadınlar Türkiye’deki En Güçlü Muhalefet"
Nişantaşı. Fotoğraf @flashbangprod

Daha sonra projeler hızla büyüdü. 2020 yılında Kalamış Parkı Kolektif Dönüşüm projesini yürüten kulüp binden fazla gönüllü ile 60’dan fazla sokağa müdahale etti.

Yeldeğirmeni. Fotoğraf Onaranlar Kulübü

Sürdürülebilir Bir Kent ve Yaşam İçin

Geri dönüşüm bilincine katkı sağlayan kulüp, İstanbul dışında Lüleburgaz, Hatay ve Ankara’da da çeşitli projeler gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini önemseyen Onaranlar Kulübü, daha sürdürülebilir bir kent ve yaşam için katılımcılığa destek veriyor, demokratik üretim ve paylaşımı önemsiyor.

Previous Story

Bebekler Bu Sergide Buluştu

Next Story

Karanlığa Rağmen Şarkı Söylemek İçin

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.