Zafer Aracagök’ten “If I Were Happy”

Felsefeci, müzisyen, sanat eleştirmeni ve görsel sanatçı Zafer Aracagök'ün, Rizosfera ve onun ses deneylerine yönelik ses laboratuvarı NUKFM tarafından yayımlanan onuncu albümü "If I Were Happy" dinleyiciyi farklı ve kışkırtıcı bir deneyime davet ediyor.

/

Felsefeci, müzisyen, sanat eleştirmeni ve görsel sanatçı Zafer Aracagök’ün, İtalyan  sanat/felsefe/politika insiyatifi Rizosfera ve onun ses deneylerine yönelik ses laboratuvarı NUKFM tarafından yayımlanan onuncu albümü “If I Were Happy”, içinde 6 adet yayınlanmamış müzik parçasının bulunduğu 2 GB USB kart ve kırmızı karton zarftan oluşuyor.  Yedi kartpostalda temsil edilen 14 illüstrasyon, şarkı sözlerinin yer aldığı iki akordeon kitapçığı ve Aracagök’ün yayınlanmamış bir metni var. Sanatçının müzikal dehası SIFIR olarak biliniyor ve gürültü, endüstriyel, punk, yeni dalga, dream pop ve elektronik gibi geniş bir etki yelpazesini kapsıyor.

Bu etkiler o kadar harmanlanıyor ki, Türk sanatçının özgünlüğü, ünlü glitch-noise plak şirketi Mille Plateaux için çıkardığı son iki albüm de dahil olmak üzere çok sayıda iyi karşılanan albümle sonuçlanmış. Özellikle, “SIFIR”ın kışkırtıcı yaklaşımı Killing Joke, My Bloody Valentine, Suicide gibi ses dinamit diyarlarını art-pop dokunuşuyla geçiyor. İç kitapçıkta yer alan son derece kişisel şarkı sözleri, mutsuzluk ve karmaşık güçlü bir varoluşçuluğu tasvir etmekte, acı alaycılık ve kara mizah kullanarak hâlâ azınlıklara yönelik şiddet ve nefretle dolu Neandertal benzeri bir dünyayı tasvir ediyor.

İlginizi çekebilir:  Umberto Mastroianni'ye ait 50 Eser Çalındı

Cesur ve Zengin Sanatsal Bir Dünya

Yedi renkli kartpostalın üzerinde yarattığı 14 görüntü, güçlü bir duygu uyandırarak, gözü anında beyine bağlayarak huzursuzluk ve ıstırap yaratırken, Francis Bacon’un resim tarzlarından ve çağdaş kolaj sanatından etkilenen, karma medya teknikleriyle ham bir illüstrasyon stili kullanıyor sanatçı. “SIFIR”ın sunduğu sanatsal dünya, edebi, şiirsel, resimsel, müzikal ve felsefi etkilerle cesur ve zengin olup; bunların arasında “Clamour” adlı yayınlanmamış yeni bir felsefi metni de içeriyor. Zafer Aracagök, Pavese, Pasolini, Beckett, Bacon, L.Anderson, Deleuze ve Killing Joke’tan ilhamlar arasında ustaca geziniyor. Yeni Avrupa sanat ortamı ve deneysel müzik ortamının olmazsa olmazı.

Previous Story

Gabriel García Márquez Oğullarını Affedecek mi?

Next Story

Dune’a Kum Sanatıyla Yeni Fragman

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.