“YILLIK” Yeni İstanbul Yazılarını Bekliyor

/

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nün akademik, hakemli yayını YILLIK: Annual of Istanbul Studiesin dördüncü ve beşinci ciltlerinde yer alacak yazılar için başvurular başladı. 

Tarih, mimarlık ve sanat tarihi, arkeoloji, sosyoloji, antropoloji, coğrafya, şehir planlama, kent çalışmaları vb. alanlarda, İstanbulla ilgili en yeni araştırmalara yer vermeyi amaçlayan YILLIKa, Türkçe ve İngilizce özgün makale, deneme yazısı, görsel makale, kitap ve sergi incelemeleri ile başvurulabiliyor.

Son Başvuru 15 Haziran

Hakemler tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda yayımlanmaya uygun görülen yazılar dergide yerini alırken, kariyerlerinin başında olan araştırmacılardan alanında yenilikçi çalışmalar yürüten bir kişi Erken Kariyer Makale Ödülü’ne değer görülüyor.

YILLIK’ın Aralık 2022 ve 2023te yayımlanacak dördüncü ve beşinci ciltlerine başvurular 15 Hazirana kadar devam edecek.

Dört Bölüm

Her biri alanının önde gelen uzmanları arasında yer alan uluslararası bir Danışma Kuruluna sahip YILLIKhakemli makalelerin yanı sıra Cabinet, Meclis, İncelemeler ve İstanbul Kaynakçası bölümleriyle kentin geçmişini ve bugününü geniş bir perspektifte ele alıyor. Cabinet bölümünde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından bir eser uzman bir isim tarafından incelenirken, Mecliste İstanbula dair güncel tartışmaları konu alan eleştirilere yer veriliyor. İncelemeler bölümünde kitap ve sergi incelemeleri, İstanbul Kaynakçasında ise kentle ilgili güncel araştırmaların bir dökümü sunuluyor.

İlginizi çekebilir:  Karşınızda 59. Venedik Bienali

Hem basılı hem dijital ortamda yayımlanan, SCOPUS ve MLA International Bibliography tarafından dizinlenen YILLIKa, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü internet sitesinden ve DergiPark platformu üzerinden ulaşmak mümkün. Derginin basılı versiyonu kitabevleri ve online platformlardan, İstanbul Araştırmaları Enstitüsü ve Pera Müzesinden satın alınabiliyor. İstanbul Araştırmaları internet sitesi üzerinden bu versiyona abonelik de yapılabiliyor.

Değerlendirme süreci ve yazım kurallarına dair ayrıntılı bilgiye İstanbul Araştırmaları Enstitüsü internet sitesi üzerinden erişebilirsiniz.

Previous Story

Türkiye Tiyatro Vitrini

Next Story

Mutlaka Görün: “Natura”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.